Maliyeden vergi düzenlemesi

Maliyeden vergi düzenlemesi

Ek gümrük vergisi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Tekstil, konfeksiyon deri, ayakkabı ve benzeri ürünlerle bazı sanayi ürünlerinin ithalatında uygulanacak ilave gümrük vergisi oranları yerli üreticileri korumak için yükseltildi.

Editor: Haber Editörü
21 Nisan 2020 - 15:33

Yerli sanayinin artan ithalat baskısına karşı korunması amacıyla kimyasallar, plastik, kağıt, taklit mücevherci eşyası, camdan mamul eşya, demir çelik ürünleri, elektrik ve elektronik eşya, makina, taşıtlar, mobilya, aydınlatma ürünleri, el aletleri, gözlükler, mutfak/sofra eşyası ile bazı muhtelif ürün gruplarında uygulanmakta olan ilave gümrük vergisi (İGV) oranlarının 30/09/2020 tarihine kadar kanuni vergi had ve nispetleri dikkate alınarak yükseltilmesi ve %2,3-%45 oranlarında uygulanması kararlaştırıldı.

 

Dünya genelinde yaşanan corona virüsü pandemisi nedeniyle yurt dışı pazarlardaki talep düşüklüğüne bağlı olarak oluşan arz fazlasına ile birlikte düşük fiyatlı ithalat baskısına karşı ülkemiz tekstil, konfeksiyon, deriden eşya ve ayakkabı sektörünü daha etkin şeklide korumak amacıyla bu ürünlerde uygulanan İlave Gümrük Vergilerinin (İGV) 30/09/2020 tarihine kadar, kanuni vergi had ve nispetleri dikkate alınarak yükseltilmesi ve %8 – %35 oranlarında uygulanmasına karar verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Büyükgöz muhtarlara önem veriyor!
Başkan Büyükgöz muhtarlara önem veriyor!
Başkan Büyükakın paylaştı: Kocaeli’de yürek ısıtan görüntü!
Başkan Büyükakın paylaştı: Kocaeli’de yürek ısıtan...