Küçük’ten Ersoy’a cevap “Sağa sola laf yetiştirmeye...

Küçük'ten Ersoy'a cevap “Sağa sola laf yetiştirmeye çalışacağına işine odaklansın”

Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, imzaladıkları sözleşmeyi eleştiren Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy’a cevap verdi. Vedat Küçük: İdris ERSOY sağa sola laf yetiştirmeye çalışacağına işine odaklansın. Yetkili olduğu kurumlardaki emekçi kardeşlerimizin yüzünü güldürecek şekilde görevini yapsın.

Editor: Haber Editörü
27 Şubat 2021 - 14:39

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’un dün yaptığı “ İzmit Belediyesi işçinin aklıyla alay ediyor” açıklamasının ardından, İzmit Belediyesi ile sözleşmeyi imzalayan Genel İş Şube Başkanı Vedat Küçük: “Korku dağları sardı diye bir laf vardır. Öyle olmuş olacak ki bugüne kadar işçiyi ağlatanlar, şimdi çıkmış İzmit Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi ardından, emeğin değerine leke sürmeye çalışıyorlar Üstelik bunu yapan bir sendika başkanı.

NOTER GİBİ İMZA ATMAK YERİNE

İdris ERSOY, şayet sendika başkanı gibi davranacak bilgi, birikim ve vicdana sahip olabilseydi; 30 Nisan 2018 tarihinde İzmit Belediyesi’nde KHK’nın verdiği kararların altına noter gibi imza atmak yerine dimdik ayakta durur ve bugün bizim yaptığımız gibi tırnak içinde söylüyorum ‘Toplu İş Sözleşmesi’  yapardı.” dedi.

TÜM DETAYLAR KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

Vedat Küçük, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “İzmit Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi, sözün gelişi değil; gerçek manada bir Sözleşme, bir akittir. Tüm detayları kamuoyu ile paylaşılmıştır. Taklit bir Sözleşme iddiası ile kamuoyunu meşgul ediyorsan yaptığın ve yapmaya çalıştığın Sözleşmelerin tüm detaylarını anlatacaksın. Öyle üstü kapalı ifadelerle mügalata yaparak  madde madde açıklayacaksın. Şeffaflık dürüstlük bunu gerektirir.

SÖZLEŞMEMİZ KENDİSİNE ÖRNEK OLSUN

İzmit Belediyesi’nin yapmış olduğu Toplu İş Sözleşmesinden Kocaeli belediye işçileri, özelliklede sözleşme görüşmeleri süren işçiler şu sıralar umutlu bir beklenti içine girdiler. O yüzden İdris ERSOY sağa sola laf yetiştirmeye çalışacağına işine odaklansın. Yetkili olduğu kurumlardaki emekçi kardeşlerimizin yüzünü güldürecek şekilde görevini yapsın. Emekçiye, her şeyden önce insana değer veren Toplu İş Sözleşmemiz kendisine örnek olsun. İzmit Belediyesi ile üyelerimiz adına yapmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi; iş barışının geliştirilmesi, belediye hizmetlerinin sürekliliğine, işçilerin insanca yaşamasına önemli bir katkı sunacaktır. Çünkü emek en yüce değerdir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x