KOÜ’de mobbingin önlenmesi için birim oluşturulacak

KOÜ’de mobbingin önlenmesi için birim oluşturulacak

KOÜ Rektörlüğü ile yetkili sendika Eğitim Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube arasında yapılan toplantıda mobbingin önlenmesi konulu genelge gündeme geldi. Rektörlük temsilcileri ile sendika yöneticileri, önleyici tedbirleri içeren yönergenin ivedilikle hazırlanması ve Mobbing Birimi’nin oluşturulması konusunda çalışmalar yapılması konusunda karar alındı.

Editor: Haber Editörü
22 Mayıs 2023 - 13:08

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörlüğü ile eğitim hizmet kolunda üniversitede yetkili sendika olan Eğitim Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube arasında üniversitede toplantı düzenlendi. Kurul İdari Kurul Başkanı, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Eğitim Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Dürdane Kanlıkavak, idari kurul üyeleri ve sendika yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda 11 madde görüşüldü.

PERSONELİN TALEBİ DEĞERLENDİRİLİYOR
Toplantıda yetkili sendika temsilcisinin lojman tahsis komisyonuna katılması konusunda rektörlük makamı ile görüşülerek işlem tahsis edilmesine karar verildi. 13/b-4 maddesi uyarınca yapılan görevlendirmelerde personelin talebinin değerlendirilmesinin sağlanmasıyla ilgili kurul üyeleri taleplerin değerlendirildiği belirtildi. Üniversite personelin çocukları için oluşturulan kreşlerin kapasitesinin artırılması ve iyileştirme yapılması konusu da görüşülen maddeler arasında yer aldı.

MOBBİNGİN ÖNLENMESİ İÇİN BİRİM OLUŞTURULACAK
Engelli personel için düzenlemelerin de görüşüldüğü toplantıda kapalı durak talebi de gündeme geldi. Toplantıda, 2011/2 sayılı İşyerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) Önlenmesi konulu Başbakanlık Genelgesi gündeme geldi. Genelge dikkate alınarak önleyici tedbirleri içeren yönergenin ivedilikle hazırlanması ve Mobbing Birimi’nin oluşturulması konusunda çalışmalar yapılmasına karar verildi. Yerleşkeler arasında ulaşım ve evrak akışının kolaylığı için haftanın belirli günleri ring servisi konulması da görüşülen konular arasında yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x