Körfez Belediyesi’nden öğrencilere ‘çevre bilinci’ semineri

Körfez Belediyesi’nden öğrencilere ‘çevre bilinci’ semineri

Körfez Belediyesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte, eğitim kurumlarında ‘Çevre Bilici Seminerleri’nin startını verdi. Seminer programının bu haftaki adresi Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Editor: Haber Editörü
13 Ekim 2023 - 11:15

Öğrencilere; çevre bilincini aşılamak ve geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmak için her yıl düzenli olarak ilkokul, ortaokul ve liselerde Körfez Belediyesi’nce verilen Çevre Eğitim Seminerleri 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde de başladı. Bu kapsamda çalışmalarını gerçekleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü çevre birimi ekipleri; Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

BİLGİLER AKTARILDI

Proje kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Teknikeri Ufuk Salih Kaya tarafından, 12. sınıf öğrencilerine sıfır atık konusunda bilgilendirme eğitimi verdi. Sıfır atık projesi kapsamında hazırlanan eğitim materyalleri ile çöplerin çevreye verdiği zararlar, atıkların kendi içinde ayrıştırılması hakkında bilgiler aktarıldı. Düzenlenen seminerde ayrıca, atık sergisi de yapıldı.


SIFIR ATIĞI ÖNEMSİYORUZ

Eğitimlerde projenin ekonomiye ve çevreye büyük fayda sağlayacağını belirten Körfez Belediyesi Çevre Teknikeri Ufuk Salih Kaya, "Belediyenin en büyük işlerinden biri temizlik işidir. En önemli hususlardan biri de atıkların aynı cins atıklar olmamasıdır. Bütün bu atıkları toplayıp ayrıştırmak ekstra bir külfet anlamına geliyor ve bu külfet hepimizin cebinden çıkıyor. Hem ekonomimiz hem de çevremiz için, doğamıza sahip çıkmalıyız. Ortak evimiz Dünya için, Sıfır Atığı önemsiyoruz. ” dedi.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Sıfır Atık projesi kapsamında önemli ve bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarda bulunan Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meral Şahin Günkurt’a, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün adına teşekkür belgesi, Çevre Teknikeri Ufuk Salih Kaya tarafından takdim edildi. Okul Müdürü Meral Şahin Günkurt ise, Belediye Başkanı Şener Söğüt’e ve ekibine, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x