Kocaman 4,5 yılını anlattı!

Kocaman 4,5 yılını anlattı!

4,5 yıllık görev süresince yaptığı çalışmaları anlatan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Projelerimizi yüzde 98’ni gerçekleştirdik. Beyanname dışında da hayata geçirdiğimiz birçok proje oldu. Birlikte yaptık, beraber başardık, Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık.” dedi.

Editor: Haber Editörü
30 Ekim 2023 - 12:53

2019 yerel seçimlerinde Kartepe Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kocaman, Dedeman Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla 4,5 yıllık görev süresini özetledi. Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Davut Çoşkun Şiviloğlu, İl eski Başkanı Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve partililer katıldı.

‘KAYNAKLARIMIZI ETKİN KULLANDIK’
‘Geleceğe İz Bırakan Hizmetlerle Dolu 4 Yıl’ sloganıyla hayata geçirilen projelerini anlatan Kocaman, “İnsanın olduğu yerde doğumdan ölüme kadar her yerde belediye var. Kartepe bugün huzurlu, sakin, eğlenceli, muhteşem bir yaşama imkanı sunan bir ilçe oldu, bunu beraber başardık. Kartepe’ye hizmet etmek çok kolay değil ama birlikte çalıştık.” şeklinde konuştu.


BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Kocaman sözlerinin devamında, “35 dönümlük alana Kent Meydanı yaptık, kütüphane cami gibi çok sayıda eser yaptık. Bunları yaparken tek başımıza yapamadığımız çalışmalarımız oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a teşekkür ederim.” dedi.

‘1000 METREKARELİK KÜTÜPHANE YAPTIK’
Kartepenin ilk defa 1000 metrekarelik kütüphanesi oldu. Çocuklarımızın kötü ortamlardan uzak durabileceği alanlar oluşturuyoruz. Camimiz de var yapımı devam ediyor bitince inşallah açılacak. Çocuklarımıza Kartepe’nin merkezinde yaptığımız bir Sanat Evimiz var. İzmit ve Yunus Emre Kültür Merkezi gibi nikah salonu olabilecek, tiyatroların, konserlerin yapılabileceği çok kapsamlı bir kültür merkezi yapıyoruz.” dedi.


‘ULAŞIM KOLAYLIĞI İÇİN BAĞLANTI YOLLARI’
Kocaman sözlerinin devamında, “7 bin 500 metrekarelik büyüklükte bir kent merkezi açtık. Ataevler’de oturan hemşerilerimiz bilirler, Sanayi tarafına gitmek çok zor olur. Kartepe’nin merkezine Kartepelileri taşımak için bağlantı yollarıyla Ataevler ve Fatih Sultan Mehmet Mahallelerininde ulaşımı daha da kolaylaştırmak için yaptık. Vatandaşımızın Salim Dervişoğlu Caddesi’nden sahile gidebilmesi için yine bağlantı yolu yaptık.” dedi.

‘AHMED-İ XANİ KÜLTÜR MERKEZİ’
Kültür Merkezleri’nin açıldığını söyleyen Kocaman, “Aydınlatmalarla ışıl ışıl Kartepe’ye sahip olduk. 7234 kardeşimizin yüzebileceği, spor yapabileceği bir spor salonu yaptırdık. Uzunlarla’daki Kültür Merkezimiz Kartepelilerin hizmetinde. Yapımı bir süre devam eden Sağlık Ocaklarımız tamamlandı ve hizmete açıldı. Kartepe’ye Ahmed-i Xani Kültür Merkezi’ni açtık.” ifadelerini kullandı.

‘MEZARLIKLARIMIZ DA HUZURLU’
Hizmetlerin aralıksız sürdüğünü ifade eden Kocaman, Kamuya ait yerlerin bakım onarımlarını yaptık. Beyannameye yazdığımız, ot biçme de dahil mezarlıklarımızın düzenlenmesi temizlenmesi gibi çalışmalarımız yapıldı. Mezarlıklarımız da son derece huzurlu bir yer oldu.” dedi.

‘GENÇ AKADEMİ’DEN BİR TANE DAHA AÇTIK’
Gençler için de akademi merkezi açtıklarını söyleyen Kocaman, “ Eğitim hizmetlerimiz kapsamında, Genç Akademi’yi açtık, yermedi bir akademi daha açtık. Havanın müsait olduğu her zaman Kartepe’de yazlık sinema var.” ifadelerine yer verdi.


‘TURİZM DESTİNASYONUNU ARTIRMAK İÇİN TELEFERİK’
Turizm destinasyonunu artırmak için turizm çalışmalarımız devam etti. Teleferik yapıyoruz, Kuzuyayla’ya gidiyor. Bölgenin en güzel alanlarından biri. Kayak merkezi, seyir terasları olacak. Vatandaşımızın kamelyasında oturduğunda kimsenin yaklaşıp para istemeyeceği mesire alanları yaptık.” ifadelerini kullandı.


‘MAHALLELİ DOĞALGAZA KAVUŞTU’
Beyannamesinde verdiği doğalgaz sözünü hayata geçirdiklerini ifade eden Kocaman, “Ketenciler Doğal Yaşam Merkezi açılmak üzere, Kahvaltı Evi’mizde çok uygun fiyatlara kahvaltı yapma imkanı buluyorlar. Her gün 150 ton evsel atık topluyoruz. Katı Atık Aktarma İstasyonu açtık. Seçim döneminde hemşehrilerimize doğalgaz sözü vermiştik. Ketenciler, Eşme ve Avluburun Mahallelerimizde doğalgaz.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x