Kocaeli Stadyumu yolu 5 ayda tamamlanacak

Kocaeli Stadyumu yolu 5 ayda tamamlanacak

Zamanında bitirilemeyince sözleşmesi feshedilen Kocaelispor Stadyumu Projesi, yeni sözleşmeye göre 5 ayda tamamlanacak.

Editor: Haber Editörü
30 Ekim 2023 - 12:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Stadyumuna ulaşımı sağlamak için geçen yıl ihale yapmıştı. İhaleyi kazanan firma geçen temmuz ayında işi yarıda bırakınca, Büyükşehir yolun tamamlanması için geçen ay ikinci ihaleyi yaptı. İhaleyi kazanan firma ile geçen hafta içerisinde ihale imzalandı. Stadyum yolunun 5 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

SÖZLEŞME FESEDİLMİŞTİ

Kocaelispor Stadyumuna ulaşımı sağlamak için geçen yıl Ağustos ayında çalışma başlamıştı. Ancak bu yılın temmuz ayında bitmesi taahhüt edilen proje bitmeyince müteahhit firmanın sözleşmesi feshedildi. Büyükşehir, yolun tamamlanması için ikinci kez ihaleye çıktı. 

PAZARLIK ULÜSÜ İHALE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 Karayolu ile stadyum arasında yarım kalan bağlantı yolunun tamamlanması için 11 Ekim günü pazarlık usulüyle ikmal ihalesi gerçekleştirdi. İhaleye katılmak için iki firma başvuru yaptı. 1 firma teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 312 milyon 559 bin lira olan ihale 309 milyon liralık teklifi ile merkezi Bursa’da bulunan Musi İnşaat ile merkezi  İzmit’te bulunan Karacayol İnşaat Şirketi ortak teklif verdi. 


150 GÜNDE TAMAMLANACAK

Büyükşehir Belediyesi, yarım kalan işin tamamlanması için işi Musi İnşaat- Karacayol İnşaat ortaklığına verdi. Firma ile geçen hafta sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre yarım kalan yol işinin 150 gün içerisinde bitirilmesi şartı kondu. İkmal ihalesini alan firma, bir aksilik yaşamaz ile 2018 yılında hizmete giren Kocaeli Stadyumu bağlantı yolu önümüzdeki yıl mart ayı sonunda hizmete girecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x