Kocaeli İl Sağlık Müdürü uyardı!

Kocaeli İl Sağlık Müdürü uyardı!

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, artan koronavirüs vaka sayıları karşısında ölüm oranlarının az olması, sağlık sisteminin tıkanmaması için çağrıda bulundu. Pehlevan, “Aşı sırası gelen lütfen aşısını olsun. Kalabalık ortamlara girmeyelim, akraba ziyaretleri yapmayalım” dedi.

Editor: Haber Editörü
25 Mart 2021 - 10:24

Koronavirüs vaka sayılarının ülke genelinde 26 bin bandını aşmasının ardından açıklama yapan İl  sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, tüm vatandaşları önlemler konusunda uyardı. Aşı sırası gelen vatandaşların mutlaka aşı yapmasını isteyen Pehlevan, hastanelerde yoğun bakım, ventilatör ve yatak doluluk oranları hakkında da bilgi verdi. Pehlevan, aşı sırası gelen vatandaşların ayağına giderek aşı yapmaya da hazır olduklarını kaydetti.

ARTIŞ YOK TEHLİKE VAR

Türkiye’deki vaka sayısına kıyaslandığında  Kocaeli’de artış olmadığını söyleyen Pehlevan, “Ancak ilimizde de artış tehlikesi var. Şu anda aşı sırası gelen vatandaşlarımız mutlaka aşılarını yapmalı. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılarını yapıyoruz. Gezici aşı ekiplerimiz, vefa sosyal grupları, muhtarlarımız, iletişim merkezimiz, kaymakamlarımız, ilçe sağlık müdürlüklerimiz ve kaymakamlarımız sahada aşılama çalışmaları için büyük çaba gösteriyor.

AYAKLARINA GİDERİZ

Aşı gelen vatandaşımızın aşısını yapmak için biz ayaklarına gideriz yeter ki onlar aşı olmak istesin. Çünkü şu anda en etkili silahımız aşı. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın birinci ve ikinci doz aşı stoklarımız tam. Aşı konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Yeter ki aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılansın. Aşı dışında diğer korunma silahlarımız maske, mesafe ve hijyen. Vatandaşlarımızdan ricam kalabalık ortamlara girmemesi ve akraba ziyaretleri yapmamaları.

DOLULUK ORANLARI

Hastane doluluk oranlarımızda şu anda bir sıkıntı yok. Ancak bu olmayacağı anlamına gelmez. Yoğun bakımlarımız tüm hasta grupları ile birlikte yüzde 60 oranında dolu. Ventilatör doluluk oranları yine tüm hasta gruplarının kullanımı ile yüzde 40 civarında. Şu anda yatak doluluklarımızda sıkıntı yok. Ama dikkat etmezsek ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x