Kocaeli’de zincir marketlerin şube sayısı bini aştı

Kocaeli’de zincir marketlerin şube sayısı bini aştı

Hemen hemen her cadde üzerinde varlık gösteren zincir marketlerin Kocaeli’deki şube sayısı bini geçmiş durumda. Ulusal ve bölgesel çapta hizmet veren zincir marketlerin çoğunluğu Gebze’de diğer ilçelere göre daha fazla şube bulunduruyor. Yalnızca bir zincir market İzmit’te daha fazla şube ile hizmet veriyor.

Editor: Haber Editörü
19 Aralık 2022 - 11:29

Pandemi dönemiyle birlikte tüm ülke genelinde artan gıda fiyatları sonrası gözler genelde üç harfli olan marketlere çevrildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Bakkallar ve Bayiler, Kocaeli Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası’nın yöneticileri perakende yasasının çıkması için çalışmalarına devam ederken, çıkacak yasa ile zincir marketlerin önüne gelen her ürünü satmaması ve belirli gün ve saatlerde kapalı kalmaları talep ediliyor. Bu talepler ışığında geçtiğimiz günlerde Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve zincir marketlerden birinin CEO’su Galip Aykaç’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin fahiş fiyatlarla ilgili yaptığı açıklamaya cevap vermesi sonrası gelen baskılarla görevinden ayrıldığını duyuruldu.


BOYKOT ÇAĞRISI YAPILDI
Yaşanan süreç sonunda zincir marketlerden alışveriş yapılmaması için çeşitli taraflardan zincir marketler için boykot kararı alınması yönünde çağrılar yapıldı. Zincir marketlerden alışveriş yapılmaması için sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı. Kampanyaya bir grup vatandaş katılım sağlarken bir grup vatandaş ise durumu çok da dikkate almadı. Boykot çağrısına uyan vatandaşlar özellikle gıda fiyat artışlarında konuya dahil edilen zincir marketleri sorumlu tutuyor. Boykota katılan vatandaşlar zincir marketlerin fiyatlandırma konusunda kendilerine çeki düzen vermesini talep etti. Başlatılan boykotun sonucunda ne gibi sonuçların ortaya çıkacağı henüz net değil.


İLÇELERE GÖRE ŞUBELER
Ülke genelinde hizmet veren 6 zincir marketin Kocaeli’deki toplam şube sayısı bin 161’e ulaştı. Kocaeli genelinde en fazla şubesi bulunan zincir market ise 323 şube ile A-101, bu marketi sırasıyla 265 şube ile ŞOK, 262 şube ile BİM, 210 şube ile HAKMAR, 62 şube ile Migros ve 39 şube ile CarrefourSA takip ediyor. Bu zincir marketlerin beşi Gebze’de en fazla şubeyle hizmet verirken sadece Migros en fazla şubeyle İzmit’te hizmet veriyor. Kocaeli’nin 12 ilçesinde şube açmaya çalışan marketlerden ikisi bazı ilçelerde şube açmadı. Bu marketler Migros ve CarrefourSA. Bu iki marketin şube açmadıkları ilçeler ise Kandıra, Derince ve Dilovası. Kocaeli’de en az şubeli zincir market ise 39 şube ile CarrefourSA.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x