Kocaeli’de yurt kapasiteleri artacak!

Kocaeli’de yurt kapasiteleri artacak!

Kocaeli Valiliği üniversitelerin açılmasının ardından KYK yurtlarındaki öğrenci sayısını paylaştı. Valilik, yurtlarda kapasitelerin artırılacağı bilgisine yer verdi

Editor: Haber Editörü
10 Ekim 2023 - 12:09

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada bu yıl üniversiteleri kazanan öğrencilerden 8 bin 93 öğrencinin yurtlara yerleştirildiği bilgisini verirken, yurtların kapasitesinde de artış olacağını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Kocaeli’de 7 kız, 5 erkek ve 4 ayrı (karma) yurt olmak üzere toplam 19 bin 76 öğrenci kapasitesine sahip 16 adet KYK yurdunun bulunduğu belirtildi. Açıklamada, “Yüksek öğrenim ve üniversite öğrencimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına rehberlik hizmeti sunmak üzere Valimiz Seddar Yavuz’un talimatlarıyla Gar ve terminallerde iletişim masaları oluşturularak ulaşım dahil pek çok konuda yardımcı olunmuştur” denildi.

KAPASİTELER ARTIRILACAK
Açıklamanın devamında, “Yapılan bu çalışmalarla birlikte eğitim-öğretim görmek üzere ilimizi tercih eden ve KYK yurtlarında kalmak isteyen 8 bin 93 öğrencinin yerleştirilme işlemleri tamamlanmış olup, KYK yurdu talebi olan hiçbir öğrencimiz açıkta bırakılmamıştır. Karamürsel ve Kandıra ilçelerimizde bulunan 245 adet boş yatağa ilaveten diğer yurtlarımızda yürütülen kapasite artış çalışmalarıyla birlikte yatay ve dikey geçiş, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin de taleplerinin karşılanması noktasında gerekli çalışmalara hassasiyetle devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x