Kocaeli’de yasaklar devam edecek mi ?

Kocaeli'de yasaklar devam edecek mi ?

Kocaeli’de vaka sayıları arzu edilen seviyede değil. Bu yüzden bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde, Kocaeli’nin kısıtlamaların devam edeceği iller arasında açıklanması bekleniyor.

Editor: Haber Editörü
01 Mart 2021 - 12:01

BUGÜN BAŞLAYACAK
YENİ tip koronavirüse karşı alınan tedbirlerin 1 Mart’tan itibaren iller bazında kademeli olarak gevşetilmesi kararına dair çalışmalar sürüyor. 81 ilin nüfus sayısı, haftalık ve günlük vaka ortalamalarına göre hazırlanan listelerde, kırmızı ve turuncuda yer alan illerde kısıtlamaya devam edilecek. Kocaeli ise haftalık yüz binde 90 civarı vaka sayısıyla turuncu listede yer alıyor. Bu da kısıtlamaların devam edeceği manasına geliyor.
 
TURUNCU RENK

SARI listedeki illere kısmi kısıtlama uygulanırken, mavi listedeki illerde ise normalleşme adımları atılacak. Her hafta değişecek olan listelerde vaka sayısını düşürmeyi başaran iller sarı listeye girerek kısıtlı normalleşme ya da mavi listeye girip kontrollü normalleşmeye ulaşacak. Kocaeli gibi turuncu ve kırmızı listedeki iller ise kısıtlamaların kalkması için bir süre daha çabalayacak ve vaka sayılarının düşmesi durumunda renk değiştirecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x