Kocaeli’nde mevsim şaştı! Yeni raporda 3 gün yağmur var ama…

Kocaeli'nde mevsim şaştı! Yeni raporda 3 gün yağmur var ama…

Kocaeli, adeta yazdan kalma günleri yaşıyor. İnsanların neredeyse tişörtle sokağa çıkacağı bir havanın hakim olması, “Kocaeli’de mevsim şaştı” dedirtti. Yalancı baharın bir süre daha kentimizde etkili olması bekleniyor. 7 günlük hava tahmin raporunda kar yok ancak birkaç gün etkili olacak yağış mevcut. İşte haftalık hava durumu.

Editor: Haber Editörü
19 Ocak 2023 - 17:14

Kocaeli’de adeta kışın ortasında yazdan kalma günler yaşanıyor. Bugün 21 dereceye ulaşan sıcaklık, montları çıkarttırdı. İnsanların neredeyse tişörtle sokağa çıkacağı bir havanın hakim olması, “Kocaeli’de mevsim şaştı” dedirtti. Doğalgaz faturalarına olumlu yansısa da bu durum, kuraklık ve susuzluk tehlikesi yaratması nedeniyle endişelere neden oluyor. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, dün gazetemize yaptığı açıklamada Yuvacık Barajı’nda 70 günlük su kaldığını dile getirmiş, Sapanca Gölü’nden su çekilmesi ve oluşturulan kuyular nedeniyle kısa vadede bir susuzluk tehlikesinin bulunmadığını ifade etmişti. Ancak Kocaeli, ilerleyen ayları da benzer şekilde yağışsız geçirirse Kocaelilileri uzun vadede kuraklığın yanı sıra susuzluk tehlikesi de bekleyebilir.

Peki, yalancı bahar ne kadar daha sürecek? Ocak ayı bitmeden, Kocaelililer hasret kaldıkları kar yağışını görebilecek mi? Ocakta yağmayan kar şubatta kendini gösterecek mi? İlerleyen günler ya da haftalarda yağacak kar çok az sürer ve etkisiz olursa ne olacak? Tüm cevap bekleyen bu sorular endişeye neden oluyor. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün bugün öğleden sonra yenilediği haftalık hava tahmin raporunda yine kar yağışı yok ancak 3 gün yağmur var. Yağmur yarın sağanak şeklinde etkili olacak ancak birkaç saat içinde kenti terk edecek. Sonrasında ise 25 Ocak Çarşamba gününe kadar hava açık olacak. Çarşamba ve Perşembe günü yağışın kente geri dönmesi bekleniyor.

Küresel tahmin sistemlerinde 23 Ocak itibariyle havaların hızla soğuyacağı, ocak ayı bitmeden kar yağışının hafif de olsa etkili olacağı belirtilmişti ancak beklenen olmadı. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün haftalık hava tahmin raporunda, yalancı baharın 23 Ocak’ta da süreceği görüldü. Öyle ki 24 Ocak tarihinde de yağış yok ve sıcaklık birkaç derece düşse de yine mevsim normallerinin üzerinde seyredecek gibi görülüyor. Ocaktaki bu yalancı baharın ne zaman sona ereceği, kar yağışının ne zaman etkisini göstereceği ise şimdilik bilinmiyor. İşte haftalık hava durumu…

20 Ocak Cuma günü yani yarın saat 18.00’e kadar hava açık, sonrasında ise gece yarısına kadar sağanak yağış bekleniyor. Kocaelililer 14-17 derece arası bir sıcaklığa uyanacak, saat 12.00-15.00 arasında sıcaklık 20 dereceye kadar çıkacak. Yağmurun etkili olacağı saatlerde ise sıcaklık 13-14 derece seviyelerine düşecek. Öte yandan güneyden esen rüzgarın hızı cuma günü saatte 70 kilometreyi bulacak.

21 Ocak Cumartesi günü bulutlu bir hava var, sıcaklık en düşük 10, en yüksek 19 derece.

22 Ocak Pazar günü parçalı bulutlu ve güneşli hava etkili olacak, sıcaklık en düşük 10, en yüksek 18 derece olarak hissedilecek.

23 Ocak Pazartesi günü de parçalı bulutlu ve güneşli hava sürecek, sıcaklık en düşük 9, en yüksek 18 derece olacak.

24 Ocak Salı günü hava bulutlu, sıcaklık en düşük 8, en yüksek 16 derece.

Orta vadeli tahminlere baktığımızda 25 Ocak Çarşamba ve 26 Ocak Perşembe günü havanın yağmurlu olması bekleniyor. Sıcaklıkla ilgili bir tahmin ise yok.

Öte yandan günlük ve haftalık tahminleri tutan kimi yabancı kaynaklardaki tahminlere baktığımızda 30 Ocak’ta karla karışık yağmur yağacağı, şubat ayında ise kar yağışı görülmeyeceği gibi bir tahmin söz konusu. Ancak aylık tahminlerin tutma olasılığı bir hayli düşük.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x