Katırcıoğlu Türkkan’a yüklendi!

Katırcıoğlu Türkkan'a yüklendi!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu TBMM’de isim vermeden Bingöl’de şehit yakınına küfreden İYİ Partili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a yüklendi.

Editor: Haber Editörü
25 Kasım 2022 - 12:52

Katırcıoğlu “ Bizleri ve tüm şehit ailelerini üzen ise gazi meclis çatısı altında bu milletvekilinin bulunmasıdır. Şehit ailelerine sarf ettiği sözler hala milletimizin zihnindedir. Tüm şehitlerimiz ve aileleri adına ifade etmek isterim ki bu şahıs yüce meclis çatısı altında bulunmamalıdır” ifadelerinde bulundu


NE OLMUŞTU?

İYİ Partili Lütfü Türkkan, Bingöl'de kendilerini HDP ile iş birliği yapmakla eleştiren bir vatandaşın üzerine yürümüş, boynunu ve çenesini sıktıktan sonra kulağına, 'Senin bacını...' şeklinde küfür etmişti. Türkkan, önce bu görüntüleri reddetmiş, daha sonra ise itiraf ederek Akşener'den özür dilemişti. Şehidin ailesinden özür dilemeyen Türkkan'a tepkiler çığ gibi büyürken, Türkkan'ın partinden istifa etmesi istenmişti. İYİ Parti'ye de Türkkan'ı ihraç etme çağrısı yapılmıştı.

Türkkan, Grup Başkanvekilliği görevinden Akşener'in isteği ile ayrılırkeni partide vekil olarak kalmayı sürdürmüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Grup Başkanvekilliğinden istifayı yeterli bulmuş, şehidin ailesini provokasyo yapmak ile suçlamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x