Katırcıoğlu Karamürsel’de hanelere konuk oldu

Katırcıoğlu Karamürsel’de hanelere konuk oldu

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu Karamürsel’de hanelere konuk olup esnaf ziyareti yaptı. Milletvekili Katırcıoğlu, “Savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 20’den yüzde 80’e çıkarttık. Dışa bağımlılığı azaltarak yerlileşme oranını daha da artıracağız.” dedi.

Editor: Haber Editörü
01 Mayıs 2023 - 15:23

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Karamürsel’de kapı kapı gezerek vatandaşlarla buluştu. Hane ve ev ziyaretlerinde vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Katırcıoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ülkemizin gelecek hedefleri açısından tarihi bir öneme sahip olduğunu ifade etti.


SAVUNMA SANAYİİNDE YERLİLİK ORANI ARTIYOR, DAHA DA ARTACAK
Şahlanış Dönemi’nde AK Parti’nin hedeflerini anlatan Milletvekili Katırcıoğlu, “Tehditleri sınırlarımızın ötesinde, kaynağında bertaraf etmeyi öngören proaktif savunma ve güvenlik politikamız ana ekseninde, önümüzdeki dönemde de milli güvenliğimizi ve çıkarlarımızı koruyacak teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz. Aynı azim ve kararlılıkla, bölgesel ve küresel güvenlik ve istikrara artan ölçüde katkıda bulunma hedefiyle, savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltarak yerlileşme oranını daha da artıracağız. Savunma sanayiinde “nereden ithal edebiliriz” döneminden “nereye ihraç etmeyi tercih ederiz” dönemine geçiyoruz. Bu çerçevede, savunma sanayii yeşil dönüşümü de dikkate alarak önemli bir ihracat unsuru olarak dış ticaretimizde de öne çıkacaktır.


Savunma sanayiindeki kazanımlarımızı geriye götürücü hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz. Diğer yandan, savunma sanayiinde elde ettiğimiz teknolojik kabiliyetleri sivil sanayi ve teknoloji alanlarında kullanma kapasitemizi geliştireceğiz. Böylece, katma değeri yüksek üretim ve ihracat ile cari açığımızı fazlaya dönüştürme politikamıza güçlü bir katkı sağlayacağız.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x