Kadına yönelik şiddet masaya yatırıldı!

Kadına yönelik şiddet masaya yatırıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele için yayımlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" kapsamında yapılan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı”, Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında gerçekleştirild

Editor: Haber Editörü
07 Nisan 2021 - 18:53

İçişleri Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele için yayımlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" kapsamında yapılan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı”, Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında gerçekleştirildi. Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planındaki görev ve sorumlulukları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, ilçe bazlı istatistik verileri, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için ilçe bazında yapılması gerekenler ve Bakanlıklar tarafından planlanan tedbirlerin uygulanması gibi konular değerlendirildi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda çalışmaların daha düzenli takip edilebilmesi ve gerekli işbirliğin sağlanabilmesi amacıyla ilgili kurumların 2021 yılına ilişkin çalışma planlamalarının yapılması kararlaştırıldı.
CEZALAR CAYDIRICI OLMALI
Toplantıda yaptığı değerlendirme konuşmasında Kaymakam Güler; “Şiddete maruz kalan kadınlarımızı korumak, onlara sahip çıkmak ve devletimizin sağladığı imkânları onlar için seferber etmek bizlerin en önemli görevidir. Topyekûn Devletimiz kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik mücadele etmektedir. Kadına şiddet konusu insanlık adına, dini ve ahlaki değerlerimiz adına, toplumsal kabullerimiz ve ortak paylaşımlarımız adına kabul edilebilir bir şey değildir. Toplumsal şuur toplumsal gayret olursa kadına şiddetle ilgili sorunlarımızı kısa sürede en aza indiririz. Kadına şiddete yönelik cezaların mutlaka caydırıcı olması lazım. Kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet vb. kötü eylemleri engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığımızca kullanıcılara sunulmuş olan Kadın Destek Uygulaması (KADES)’nın tanıtımına ilişkin çalışmaların daha etkin yapılması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Kadın Destek Uygulaması (KADES)’na ilişkin vatandaşlarımızın yaygın olduğu yerlerde tanıtım faaliyetini gerçekleştirebiliriz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x