İzmit Çocuk Meclisi üyelerine kişisel sınırlar ve güvenli...

İzmit Çocuk Meclisi üyelerine kişisel sınırlar ve güvenli internet kullanımı eğitimi

İzmit Kent Konseyi ve İzmit Belediyesi işbirliği ile oluşturulan İzmit Çocuk Meclisi, 3. etkinliğini bu hafta sonu gerçekleştirdi

Editor: Haber Editörü
03 Nisan 2023 - 11:47

İzmit Çocuk Meclisi'nin  Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Dr. Fevziye Dolunay Cuğ gözetiminde ve Eğitim Fakültesi PDR öğrencilerinin mentorluğunda üyeleri için yapılan kişisel sınırlar ve güvenli internet kullanımı eğitim programına İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İKK Emekli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Korkusuz, İKK Çocuk Meclisi kolaylaştırıcısı Kocaeli Veli-Der. Başkanı Ayşe Irmak, ile Esen Bayraktar Erdinç katıldı. 


YAŞ GRUPLARINA UYGUN OLARAK HAZIRLANDI 
Çocuk Meclisinin 3. atölye çalışması olan “Sınırlarım Sınırlarındır” başlıklı etkinlik 1 Nisan 2023 Cumartesi öğle grubu 12.30 – 14.15 ve öğleden sonra grubu 14.30 – 16.15 saatlerinde olmak üzere iki grup halinde gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretim elemanı Fevziye Dolunay Cuğ ve mentöre öğrenciler tarafından çocuklara yönelik “Sınırlarım Sınırlarımdır” ve ebeveynlerimize yönelik “Dijital Güvenlik ve Akıllı Ekran Kullanımı” başlıklı atölyeler gerçekleştirildi. Çocuklara yönelik hazırlanan “Sınırlarım Sınırlarındır” atölyesi ilkokul ve ortaokul öğrencileri için yaş gruplarına uygun olarak hazırlandı. İlkokul grubu ile kişisel sınırlar ve güvendiğim kişiler etkinliği yapılarak bu çalışma sonrası çocuklar öğrendiklerini pekiştirmek için bir şarkı oluşturdular. Ortaokul öğrencileri ise, kişisel sınırlar ve güvenli internet kullanımı etkinliğini yaparak öğrendiklerini başka çocuklar ile paylaşmak için bir poster oluşturdular.


EBEVEYNLERE YÖNELİK EĞİTİMLER
Ebeveynlere yönelik “Dijital Güvenlik ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı” seminerinde ise, çocuklarımızın dijital ortamları daha güvenli kullanabilmelerine destek olabilmek, dijital ortamlarda kendi sınırlarını koruyabilmelerini sağlamak, ekran kullanımı ve ekran süresi hakkında çocuklarla nasıl anlaşma yapma yapılabilir konuları işlendi. Çocuklara yönelik hazırlanan “Sınırlarım Sınırlarındır Atölyesi” ve ebeveynlere yönelik “Dijital Güvenlik ve Akıllı Ekran Kullanımı” semineri BELSA B Blok Kat 9 İzmit Kent Konseyi Ofislerinde ve Hüseyin Doğan Çok Amaçlı Salonunda yapıldı. Seminere katılan veliler; günümüz gelişen teknolojisinde güvenli internet kullanımı ve denetimi, bilinçli teknoloji kullanımı, siber zorbalık ve ekran kullanımına sınır koyma nasıl olur ve bu konularda çocuklarımız ile nasıl iletişim kurabiliriz, onlarda nasıl bu konu hakkında nasıl bilinçli olmalarını sağlayabiliriz hakkında bilgi edindik. Faydalı bir seminer oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” diyerek görüşlerini aktardılar.


HÜSEYİN EROL'DAN TEŞEKKÜRLER
İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ise; İzmit Çocuk Meclisi oluşumunda verilen bu eğitimlerin çocuklarımızı yarına hazırlarken günümüz bilişim teknolojileri tehditlerinden korunan ve korunma yollarının neler olduğu, çocuklarımızla kuracağımız iletişimin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi aktarımının önemine değinerek, eğitimi veren Dr. Fevziye Dolunay Cuğ ve çocuklarımıza yapılan eğitim ve etkinliklerde sorumluluklarının bilinç ve heyecanı ile emeklerini bizimle paylaşan KOÜ Eğitim Fakültesi PDR öğrencileri Asude Serra Soysal, Aslı Özdamar, Mine Günay, Serpil Çelik, Sıla Kuş, Ertanay Olfaz, İclal Sağlam, Ecegül Bilge, Şevval Dikbaş, Eylül Yusufoğlu ve Gülcan Yalçın’a, İzmit Çocuk Meclisi Kolaylaştırıcısı Veli – Der Kocaeli Şube Başkanı Ayşe Irmak’a, İKK Operasyon sorumlusu Esen Bayraktar Erdinç ve Hüseyin Korkusuz’a teşekkür ediyorum. Ayrıca çocuklarımızı yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak toplumsal sorumluluğumuzdur. Bu sorumluğa sahip tüm velilerimize duyarlı çabaları için teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x