İzmit Belediyesi: Sürgün değil ikinci şans

İzmit Belediyesi: Sürgün değil ikinci şans

İzmit Belediyesinde bir çalışanın sürgün edildiği iddiaları sonrası belediyeden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, bu çalışanın belediyeyi küçük düşürücü, kentin ve belediyenin imajını zedeleyici davranışlarda bulunduğu için iş akti feshedilmek yerine kendisine bir şans daha verildiği duyuruldu

Editor: Haber Editörü
22 Nisan 2021 - 11:38 - Güncelleme: 22 Nisan 2021 - 11:39

Hizmet İş Sendikası Başkanı İdris Ersoy bir dernek başkanı ve fen işleri müdürlüğü sorumlusu olan İsmail Ay’ın İzmit Belediyesi’nde sürgün edildiğini belirterek tepki göstermişti. Bu açıklaması sonrası İzmit Belediyesi de bir açıklama yaparak bu çalışanın belediyeyi küçük düşürücü, kentin ve belediyenin imajını zedeleyici davranışlarda bulunduğunu iddia ederek, kendisine fesih yerine ikinci bir şans verildiğini duyurdu. Belediyenin açıklaması şu şekilde:

HEPİMİZİN GÖREVLERİ VAR

İzmit Belediyesinde çalışan her çalışanın, belediyeye, İzmit'e ve İzmitliye karşı görevleri vardır. İzmit Belediyesinde çalışan hiç kimse İzmit'e, İzmitliye ve İzmit Belediyesine karşı bir tutum içerisinde bulunamaz. Bu kurumda ne İzmit'in imajının zedelenmesine müsaade edilir ne de İzmit Belediyesinin. İzmit Belediyesinde çalışan herkes bunun farkında olarak çalışır ve halka hizmet eder. İzmit Belediyesi Başkanından başkan yardımcısına, şantiye çalışanından, temizlik işleri personeline kadar herkes bu sorumluluğun bilincindedir.

DİSİPLİN KURULU GEREĞİNİ YAPAR

İzmit Belediyesinde çalışan her personel bilir ki; bu kurumda yapılan her hizmet kuruma değil, millete yapılan hizmettir. Bu hizmet sonucu alınan ücret ise Belediye Başkanından değil, hizmetini gördükleri vatandaş tarafından ödenir. Ancak ve ancak; İzmit Belediyesini küçük düşürücü, kentin ve belediyenin imajını zedeleyici davranışlarda bulunan, kasıtlı bir şekilde kenti ve belediyeyi itibarsızlaştırıcı eylemlerde bulunan personel hakkında da disiplin kurulu gereğini yapar.

AYNI YOLDA YÜRÜMEK İSTEMEZ

Hiçbir devlet kurumu, kurum imajını zedeleyen ve kurumunun itibarsızlaşması için eylemlerde bulunan çalışanıyla aynı yolda yürümek istemez. Buna rağmen İzmit Belediyesinde bu tür davranışlarda bulunan bir çalışana, disiplin kurulunda fesih kararı çıkar. Ancak bazı durumlarda, aynı hareketi tekrarlamaması şartıyla o çalışandan işine, ekmeğine sahip çıkması beklenir. 

ORTAK AMAÇ KENTE HİZMET

Bu kurumu itibarsızlaştırmaya çalışan personele elbet bir ceza verilecektir. Bu ceza fesih yerine, çalışanın leyhine farklı birimlerle görevlendirme şeklinde tezahür edebilir. İkinci bir şans verilen çalışan bunu iyi değerlendirmediği takdirde disiplin kurulunun kesin fesih kararına harfiyen uyulur. Bu kent hepimizin kentidir. İzmit Belediyesi çalışanlarının ortak amacı bu kente ve halka hizmet etmektir. Bu amaç dışında amaç güdenler hakkında gerekenin yapılacağının bilinmesini ister, hayırlı Ramazan'lar dileriz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x