İşletme Direktörü Osman Citti’den Kocaeli Şehir Hastanesi...

İşletme Direktörü Osman Citti’den Kocaeli Şehir Hastanesi açıklaması!

Kocaeli Ticaret Odası toplantısında konuşan Kocaeli Şehir Hastanesi İşletme Direktörü Osman Citti, “Artık son aşamaya gelindi, açılışa bir nefes kadar yakınız” dedi.

Editor: Haber Editörü
31 Ağustos 2022 - 12:35

Kocaeli Ticaret Odası Ağustos ayı meclis toplantısı oda binasında bulunan Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis başkanlığını Akın Doğan’ın yaptığı toplantıda ilk olarak aylık faaliyet raporları görüşüldü. Kocaeli Şehir Hastanesi İşletme Direktörü Osman Citti, yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi’nde son aşamaya gelindiğini belirtti. “Açılışa bir nefes kadar yakınız” diyen Citti, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İIki binamızın toplam metrekaresi 893 metrekare. Kocaeli Şehir Hastanesi’nde son aşamaya gelindi.


“4 AYRI ŞEHİRDE DAHA YAPILIYOR”
5 Kampüs bina sayısı, bin 218 yatak kapasiteli, 903 polikinliğe sahip, yoğun bakım yatak sayısı 188, 61 ameliyathaneli, 8 anjiyo, 2 bin 649 yatak kapasiteli bir hastane olacak. Bizim için önemli olan bir kısmı da tramvay girişi. Sağlık Bakanlığı nezninde ödüllü bir proje, hastalar ve hasta yakınları minimum adımla en kısa sürede muayane olabilecekleri noktaya erişecekler. Muayenenizi oldunuz belki de sadece 15 adımla kan verebiliyorsunuz. Şu an Kocaeli Şehir Hastanesi’nin planı 4 ayrı şehirde daha yapılıyor. Samsun, Kütahya... 2649 otopark kapasiteli alan hastane bazlı kapalı ve açık otopark şekilde. Şu an biz toplamda 46 bin ila 50 bin kişi arasında insan sirkülasyonu bekliyoruz, bu sayıya çalışanlar da dahil. 1800 kişilik bir kadro ile çalışılacak. Biz açılışta 2 bin kişi ile başlıyoruz.

“AÇILIŞA BİR NEFES KADAR YAKINIZ”
Banka, cafeler, PTT, rent a car gelecek. Toplamda 61 adet ticari alan olacak. Açılışın yaklaşması sebebiyle görüşmeler de hız kazandı. 3 bin 327 metrekarelik ticari alan olacak. Açılışa artık bir nefes kadar yakınız. Her polikinliğin girişi ayrı. Bütün yerleşkeler ayrı konumlandırıldı. Bize hangi hastane nereye taşınacak konusunda gelen bir bilgi yok. Sağlık Turizmiyle ilgili de çalışmalarımız olacak. Sabiha Gökçen Havaalanı 45 dakika uzaklıkta. Hem şehrin ekonomisine hem de doktorlarla ilgili gelen insanların tedavisi açısından Kocaeli’ye çok büyük bir kazanım sağlayacaktır. Otopark ile ilgili cuma günü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a bir ziyaretimiz olacak. otopark sayısının artmasıyla ilgili bir B planımız var. Otopark sayısını artırmak için çalışma içindeyiz. Ticari alanlarla ilgili bizim ajandamızda çok üst sırada değil. Biz medikal alanları bitirme noktasına önem gösterdik ve çok şükür büyük bir kısmını da tamamladık.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x