Halıcı kardeşler zirveyi seviyor

Halıcı kardeşler zirveyi seviyor

Dünyanın en yetenekli genç karatecilerini buluşturan Karate 1 Gençlik Ligi’nin İstanbul etabı, 57 ülkeden 886 sporcunun katılımıyla organizasyon kata ve kumite müsabakaları yapıldı.

Editor: Haber Editörü
21 Eylül 2021 - 10:38

Karateci kardeşlerin yarıştığı Dünya Gençlik Liginde Ahmet Yiğit HALICI 1. Mert Halıcı 2.  Olarak Şampiyonayı bitirdiler.

Türk Milli takımı ve Ülkemiz adına tatamiye çıkan 14 yaşaltı erkekler kumite 55 kiloda Ahmet Yiğit Halıcı organizasyonda altın madalya kazanan Türk karateci oldu. 

AHMET YİĞİT HALICI 

Ahmet Yiğit HALICI Dünya Gençlik Ligi Şampiyonu İstanbul WOW Airport Hotel de devam eden Dünya Gençlik Liginde 55 kg da Türk milli takımı ve Ülkemiz adına yarışan 2008 doğumlu sporcu ilk maç tur atladı devamında LİBYA Albouzaidi Yousef i 11-1, UKRAYNA Prannchuk Nazarii 2-0 , Turkey A. Çağrı 7-0 ,  yenerek finale yükseldi. finalde Ukraynalı rakibi Skoryna Mykhailo yu 6-0 mağlup ederek zirveye çıktı ve şampiyon oldu. 

MERT HALICI 

Kocaeli Özel Uğur Anadolu lisesi öğrencisi olan Mert Halıcı Türk Milli takımı ve Ülkemiz adına tatamiye çıktı. 2004 doğumlu Mert Halıcı 1.turuda UKR 5_1, Sırbistannı 4_0 AZE hakem kararı, Küvet 6_0 alarak rakiplerini yenerek finale yükseldi.  Finalde Ukraynalı rakibi Sereda yevgenig ile karşılaşan Mert Halıcı geriden gelerek skoru 5-5’e getirdi. Maç üstünlüğü Mert Halıcıda olmasına rağmek son saniyelerde şansız 1 puan vermesiyle sahada 6-5 mağlup olarak Dünya Gençlik Ligini 2.olarak tamamladı milli sporcumuz ülkemize gümüş madalyayı aldı. 

Antrenör Yılmaz Halıcı 

Şampiyonların hem babası hem de antrenörlüğünü yapan Yılmaz Halıcı, yetiştirdiği çocuklarını milli takıma kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, aile boyu bu spora gönül verdiklerini kaydetti.  “Büyük oğlum Mert Ağustos ayında Finlandiya’nın Tampere şehrinde yapılan, Karatede yılın önemli organizasyonlarından olan Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda, Avrupa üçüncüsü oldu. İstanbul’da düzenlenen Karate 1 Gençlik Ligi’nde finale kadar yükselip finalde kıl payı şampiyonluğu kaçırıp Ülkemize gümüş madalya kazandırdık.  

Öte yandan küçük oğlum Ahmet Yiğit Halıcı 24/29 Ağustos tarihinde Kayseri de düzenlenen Türkiye Karate şampiyonasın da 55 kg da şampiyon olmasının ardından burada da şampiyon olup Ülkemize altın madalya kazandırmanın gururunu yaşadık. Çocuklarım da küçük yaşta Karate sporuna başladı. Kağıtspor ‘ da antremanlarımızın yanı sıra evimin teras katını spor salonu yaptım ve çocuklarımla birlikte burada da düzenli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylelikle büyük başarılar bir bir geliyor. Bu hem bir baba hem bir antrenör olarak bizim için büyük mutluluk ve çok güzel bir duygudur. Amacımız her zaman Türk sporunu en iyi bir şekilde temsil etmek, bayrağımızı göndere çektirmek, İstiklal Marşı'mızı dinlettirmektir.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x