Hakan Çakar’dan stand tepkisi: Tarafsız ve siyaset üstü bir...

Hakan Çakar'dan stand tepkisi: Tarafsız ve siyaset üstü bir kurumun böylesine siyasete bulaşmış yöneticileri

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar Kocael, Üniversitesi Stand haftasında İzmit Belediyesi'nin standlarının alınmamasına tepki göstererek "Sizlere emanet edilmiş kurumların yönetiminde olmaması gerektiği biçimde siyasi, politik ve taraflısınız. Sizleri Cumhuriyet Halk Partisi adına kınıyor, hak, hukuk ve adalet duygusu içerisinde görevlerinizi yapmaya davet ediyorum." dedi.

Editor: Haber Editörü
13 Ekim 2022 - 12:11

Bu hafta kampüs içinde gerçekleştirilen  Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlenen Stant Haftası'nda İzmit Belediyesi'nin öğrenciler için götürdüğü standlar dışarı çıkartıldı. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar da bu duruma tepki gösteren bir açıklama yaptı. Çakar açıklamasında üniversiteyi hak hukuk ve adalet duygusu içinde görevlerini yapmaya davet ederek şunları söyledi: 

BELEDİYELER KAMU KURUMUDUR VE HALKA HİZMET İÇİN VARDIR 
"Kocaeli Üniversitesi’ndeki Stand Haftası etkinliğinde her sene öğrenciler için İzmit Belediyesi’nin kurduğu çadır, masa, sandalyeleri taşıyan İzmit Belediyesi ekipleri, bu sene yerleşkeden kovulur gibi dışarı çıkartıldı. Sebep olarak da “Stant Haftası’nda sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesine izin verilmesi” gösterildi. Hangi partiden olursa olsun, belediyeler kamu kurumudur ve halka hizmet için vardır. Hangi parti tarafından yönetildiğine bakarak ayrımcılık yapmak, oturduğunuz koltukları sağlama almak hevesinde midir? Ülkeyi ve halkı günden güne fakirleştiren, üretim ekonomisinden tüketim toplumuna hızla geçiş yapan saray ,akıldışı biçimde çadırlardan ve karavanlardan konaklama vergisi almaya karar veren saray yönetiminin gözüne, hangi amaca hizmet ederek bu denli girme telaşı içerisindesiniz?


SİYASİ POLİTİK VE TARAFLISINIZ
Tarafsız ve siyaset üstü bir kurumun böylesine siyasete bulaşmış yöneticileri olarak, performansınızı asıl işiniz olan Kocaeli Üniversitesi’nin gelişmesi ve üniversiteler sıralamasında üst sıralarda yer alması için sergilemeye ne dersiniz? Yoksa, bir çıkar ve menfaat peşinde misiniz? Mesela, çocuklarınız torpilli biçimde Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kurumlara yerleştirmek olabilir mi? Veya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bir göreve yerleştirmek midir? Sizlere emanet edilmiş kurumların yönetiminde olmaması gerektiği biçimde siyasi, politik ve taraflısınız. Sizleri Cumhuriyet Halk Partisi adına kınıyor, hak, hukuk ve adalet duygusu içerisinde görevlerinizi yapmaya davet ediyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x