Güngör Arslan davasında tahliye çıkmadı

Güngör Arslan davasında tahliye çıkmadı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu Gazete binasında öldürülen Güngör Arslan davasının bugünkü duruşmasında tahliye çıkmadı

Editor: Haber Editörü
10 Ekim 2022 - 13:22

Geçtiğimiz 19 Şubat’ta İzmit Cedit Mahallesi’ndeki Ses Kocaeli Gazetesi’ndeki ofisinde silahla öldürülen Güngör Arslan’ın cinayet dosyasının görülmesine bugün başlandı. Dosya kapsamında aralarında Ersin Kurt’un da bulunduğu 10’u tutuklu toplam 14 sanığın yargılanmasına bugün Kocaeli 1.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davaya öldürülen gazeteci Güngör Arslan’ın eşi Suna Arslan ve kızı Nazlıcan Arslan ile sanıkların avukatları katıldı.

4 KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Geçtiğimiz ay 9 saat süren dava sonunda tutuklu sanıklardan Can Yılmaz, Özgür Taşkıran, Emrah Yıldırım ve Kadir Yıldırım'ın tahliyesine karar verilirken tutuklu sanıklar Ramazan Özkan, Ersin Kurt, Burhan Polat, Ferhat Yıldırım, Hasan Emre Çelik ve Ramiz Saatçi'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Bugün Kocaeli Adliyesinde gerçekleştirilen duruşmaya tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Sabah 10.00'da başlayan davada tüm tutuklu sanıklar mağduriyetlerini dile getirerek tahliyelerini talep etti.


TUTUKLULUK DEVAM KARARI
Tutuklu sanıklardan Ersin Kurt, adil yargılanma talebinde bulunmuş ve hakkında tek bir delil olmadığını ifade etmişti. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyelerini talep ederek savunmalarını yaptı. Davanın cumhuriyet savcısı ise tutuklu 6 sanığın üzerine atılı suçun mahiyeti bakımından tutukluluğunun devamını istedi. Avukatların savunlarının ardından ise mahkeme kararını vermek için duruşmaya ara verdi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararın ardından tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 21 Kasım Pazartesi gününe ertelendi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x