Gölcük Belediyesi sanat günleri devam ediyor

Gölcük Belediyesi sanat günleri devam ediyor

Gölcük Belediyesi tarafından “Sanat Günleri” kapsamında düzenlenen etkinlikte; ilçedeki kadınlar; kendi aksesuarlarını dokuyarak ürettiler.

Editor: Haber Editörü
28 Şubat 2022 - 12:12

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında; kültürel mirası korumak ve unutulmaya yüz tutmuş sanatları yaşatmak amacıyla düzenlen, “Aksesuar Dokuma” eğitim programı tamamlandı. Etkinlikte; Balıkesir’den Gölcük’e gelen, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı Ebru Deniz, “Dokuma Aksesuar” sanatı ile ilgili ilçede yaşayan kadınlara eğitim verdi.

KİLİM DOKUMA TEKNİĞİ İLE AKSESUAR ÜRETTİLER

Eğitimde kadınlar; kilim dokuma tekniği ile dokuma kolye, saat kordon, çana askısı gibi aksesuarlar ürettiler. Eğitimlere katılan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, kadınların yaptıkları el ürünlerini dikkatle inceledi. Eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifikalarını veren Başkan Sezer, “Öncelikle; Balıkesir’den ilçemize gelerek eğitimi gerçekleştiren, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı Sayın Ebru Deniz'e ve emeği geçen Kültür Müdürlüğümüz personellerine çok teşekkür ederim” dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x