Gebze Sanayi’de 3 günde 2 bin kişi aşılandı!

Gebze Sanayi'de 3 günde 2 bin kişi aşılandı!

İMES Dilovası OSB Bölge Müdürlüğünün düzenlediği aşı uygulamasında 3 gün içerisinde 2 bin kişi aşı oldu.

Editor: Haber Editörü
22 Haziran 2021 - 13:21

OSB’lerde SGK’ya bağlı çalışanlara yönelik gerçekleştirilen aşı uygulaması ilk olarak Kocaeli – Gebze VI. (İMES) Makine İhtisas OSB’de gerçekleştirildi.  Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve alt birimlerinden birçok personel 16 Haziran Çarşamba günü saat 10.00 itibariyle İMES Dilovası OSB’de aşı uygulamasına başladı. Bölge Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşen aşı işlemleri için bölgede faaliyet gösteren firma çalışanları, İMES Dilovası OSB Camii önünde hazırlanan alanda kayıt işlemlerini gerçekleştirdikten sonra Kocaeli İl ve Dilovası İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan aşı ünitelerinde maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde aşılarını oldu.

“ÜRETİMİN DEVAMLILIĞI İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

İMES Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve Valimiz Sayın Seddar Yavuz, il ve ilçe sağlık müdürlerimiz ve kıymetli personellerine emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi. Aşı uygulamasıyla birlikte bölgede üretime ara vermeden firma çalışanlarının sağlığı ve üretimin devamlılığı için güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Tokkan “Sağlık çalışanlarımızın öncülüğünde gerekli koşulları hazırlayarak aşı uygulamamızı başlattık. Süreç boyunca hem sağlık personellerimizin hem de firma çalışanlarımızın talepleri doğrultusunda gerekli desteği vereceğiz.

İMES Dilovası OSB Camii’mizde aşılama için uygun bir alan oluşturduk. Bölge Müdürlüğü personelimiz sağlık çalışanlarımızla koordineli bir şekilde aşı uygulamasını yürütüyorlar. Şimdiden başta İMES Dilovası OSB’de üreten herkese ve tüm ülkemize aşının şifa getirmesini Allah’tan niyaz ediyoruz. Bölgemizde önce insan sağlığı başta olmak üzere üretimin devamlılığı için pandemiye karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

“AŞI UYGULAMASI ELZEMDİ”

Uzun zamandır aşı için talebin olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Onur Kesici 12 bin kişinin istihdam edildiği bölgede üretimin sürdürülebilirliği açısından aşılamanın çok elzem olduğunu belirterek “Bugün bu hizmeti ayağımıza kadar getirmiş oldular. Bizlerde sanayicilerimizi hızlı bir şekilde organize ederek burada aşı uygulamamıza devam ediyoruz.  Aşıya önemli ölçüde bir talep var. Herkes aşısını olmak istiyor. Burada gerçekten ciddi bir üretim var. Üretimin kesintisiz olması için yerinde aşı uygulaması çok doğru bir uygulama tekrar bu imkânı bölgemize kadar getiren yetkililere teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

ÜÇ GÜNDE 2 BİN KİŞİ AŞI OLDU

Sağlık personellerinin yoğun ve özverili çabaları ve bölge müdürlüğü ile gerçekleştirilen iş birliği sonucunda bölgede üç gün içerisinde 2 bin kişi aşılarını oldu. Bölgede başta insan sağlığı olmak üzere üretimin devamlılığı için pandemi sürecinde alınan önlemlere ivedilikle uyum sağlandı. Aşı uygulamasının da başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği İMES Dilovası OSB’de üretimin hız kaybetmemesi sağlandı. Ülke ekonomisine sağladığı 850 milyar dolarlık katma değer ve 12 bin kişinin istihdam ile bölgenin üretim ve istihdam merkezi haline gelen İMES Dilovası OSB’de pandemi sürecinde de tüm hızıyla üretmeye devam ediyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x