Gebze Kaymakamı Güler’den sanayicilere ziyaret

Gebze Kaymakamı Güler'den sanayicilere ziyaret

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek, fabrika gezisinde bulundu. Kaymakam Güler ziyaretler esnasında pandemi döneminde sürece sundukları katkıdan dolayı sanayi kuruluşu yetkililerine teşekkür etti.

Editor: Haber Editörü
26 Aralık 2020 - 19:04

Kaymakam Mustafa Güler ilçemizde faaliyet gösteren Bericap kapak sanayi fabrikasını ziyaret etti. Ziyareti esnasında Kaymakam Güler’e Bericap Türkiye Genel Müdürü Gökhan Aktaş ve İnsan Kaynakları Müdürü Seyhan Kantemir eşlik etti.

Dünyanın 24 ülkesine su, gıda, hijyen, ilaç gibi sektörlere plastik kapak üretimi yapan ve bir Alman firması olan tesise yapılan ziyarette Bericap Türkiye Genel Müdürü Gökhan Aktaş ve İnsan Kaynakları Müdürü Seyhan Kantemir tarafından firma faaliyetleri hakkında bilgi verilmiş ve pandemi döneminde sanayicilerin yaşadığı sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Üretim tesisine yapılan incelemelerde imalatın süreçleri ve ürünler hakkında da bilgi verilmiş ve istihdama yönelik fikir paylaşımlarında da bulunulmuştur. 

Kaymakam Mustafa Güler özellikle pandemi döneminde ve İzmir depremi sonrasında sosyal sorumluluk alanında ve ilçeye istihdam konusundaki katkılarından dolayı Bericap kapak sanayi yetkililerine teşekkür etti.  

BASF TÜRK KİMYA ZİYARETİ
Kaymakam Mustafa Güler, pandemi döneminde sağlık çalışanlarına verdiği destekten dolayı BASF Türk Kimya Gebze Fabrikasını ziyaret etti. 

Ziyaret esnasında Kaymakam Güler’e BASF Türk Kimya Gebze Fabrika Müdürü Turgay Kocatürk eşlik etti. Fabrika Müdürü  Kocatürk, BASF Türk Kimya Gebze fabrikasında bakım kimyasalları alanında üretim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini, 140 yıllık bir geçmişe sahip olan BASF’ın Türkiye’de ilk satışını 1880 yılında gerçekleştirdiğini, birçok endüstriyel sektöre kimyasal ürün sağlamayı sürdürdüğünü ve Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Türk ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiğini, Türkiye’de üç üretim tesisi, merkez ofisi, bölge ofisleri ve inovasyon merkeziyle faaliyet gösteren ve hemen hemen bütün sektörlere ürün ve hizmet sunduklarını ifade etti.

Kaymakam Güler pandemi döneminde, Hastane ve aile hekimliklerinde kullanılmak üzere Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne ve Kocaeli bölgesinde yer alan aile hekimliklerine dezenfektan, maske, koruyucu kıyafet bağışları gerçekleştiren BASF yetkililerine ilçeye istihdam konusunda ve sosyal sorumluluk alanındaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

BİLİM İLAÇ ZİYARETİ
Kaymakam Mustafa Güler Bilim İlaç’ın Gebze OSB’de bulunan üretim tesisini ziyaret etti. Ziyareti esnasında Kaymakam Güler’e Bilim İlaç Teknik Genel Müdürü Cengizhan Nas eşlik etti.

Bilim İlaç’ın Gebze’deki tesisinde Ar-Ge, Üretim ve Depolama süreçlerini yerinde inceleyen Kaymakam Güler yapılan ziyarette “İlçemizde bulunan meslek lisesi öğrencilerinin staj yapması ve Bilim İlaçta iş imkanları konusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği çalışmaları yapılması konusunun uygun olduğu değerlendirildi. Genişletilmiş staj ve uygulamalı eğitim imkanlarıyla meslek lisesi öğrencilerinin bilimi, tekniği ve pratiği öğrenerek, mezun olduğunda hızla iş hayatına entegre olmaları sağlanacak olup, amacımız öğrencilerin bu okullarda piyasanın gereklerine göre yetiştirilmeleri, istihdama katkıları veya girişimci olmalarıdır.” dedi.

Kaymakam Güler ilçeye istihdam konusunda ve sosyal sorumluluk alanındaki katkılarından dolayı Bilim İlaç yetkililerine teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x