Farabi Devlet Hastanesi depreme karşı incelenecek!

Farabi Devlet Hastanesi depreme karşı incelenecek!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, deprem tehlikesine karşı incelenecek.

Editor: Haber Editörü
24 Nisan 2023 - 15:33 - Güncelleme: 24 Nisan 2023 - 15:40


Kahramanmaraş merkezli büyük bir yıkıma sebep olan depremler sırasında, bölgede bulunan hastanelerden bazları ağır hasar alırken bazıları ise tamamen yıkıldı. Meydana gelen yıkım sonrası gözler hastanelerin durumuna çevrildi. Kocaeli’nin yapı olarak eski hastanelerinden biri olan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapısal durumunun belirlenmesi için ise önemli bir çalışma yapılacak.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası, deprem tehlikesi dikkate alınarak incelenmesi, gerekmesi halinde güçlendirme projelerinin hazırlanması için ihale düzenlenecek. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin zemin koşulları, gerekirse zemin ıslahı, temel ve üstyapı taşıyıcı sistemlerinin durumu analiz edilecek.

İhale şartnamesine göre, 120 gün sürmesi beklenen çalışma sonrası bir rapor hazırlanacak. Hazırlanacak olan raporda, hastanenin zemin etüdü, binaların durumu, olası bir deprem tehlikesinde alacağı hasar durumu ortaya çıkartılacak. Hazırlanacak olan raporu ardından ise hastane ile ilgili yapılacak çalışmalara karar verilecek.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, deprem tahkik ve güçlendirme uygulama projeleri ile ihale dokümanı hazırlanması işi ihalesi 16 Mayıs günü yapılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x