Eris varyantı Kocaeli’de görüldü mü? İl Sağlık Müdürü...

Eris varyantı Kocaeli’de görüldü mü? İl Sağlık Müdürü açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Eris varyantının Türkiye’de görüldüğü açıklamasının ardından Kocaeli’de de Eris varyantının görülüp görülmediği merak konusu oldu.

Editor: Haber Editörü
15 Eylül 2023 - 12:13


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de 9 kişide Eris varyantının görüldüğü açıkladı. Kocaeli’de de Eris varyantının görülüp görülmediği merak konusu olurken Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan konuya ilişkin  açıklamada bulundu. Pehlevan yaptığı açıklamada, “Eris varyantı konusunda endişe edecek bir durum yok. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın da dediği endişe edecek ve ek önlem gerektirecek bir durum yok” dedi.

‘BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL’

Üst solunum yolları hastalıklarını da dikkat çeken Yüksel Pehlevan, “Havaların soğuması ve okulların açıklamasıyla birlikte özellikle çocuklarda üst solunum yolları rahatsızlıklarında bir artış beklenir. Şu an da öyle bir artış göz konusu değil” dedi.

‘ŞÜPHELİ DURUMLAR MUTLAKA TEST YAPTIRSINLAR’

Konuşmasının devamında alınacak tedbirlere de değinen Pehlevan şunları söyledi, “Belirtiler görülürse beslenmelerine dikkat etsinler, şüpheli durumlarda mutlaka test yaptırsınlar, mümkün olduğunca dinlensinler ve uykularına dikkat etsinler”

Demokrat Kocaeli

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x