Engellilerin araçlarını Darıca Belediyesi tamir ediyor

Engellilerin araçlarını Darıca Belediyesi tamir ediyor

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışan Darıca Belediyesi, tekerlekli sandalye tamir bakım atölyesinde ilçedeki engelli bireylerin eli ayağı olan araçların tamiri ve bakımını ücretsiz olarak yapıyor.

Editor: Haber Editörü
30 Kasım 2021 - 16:22

osyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışan Darıca Belediyesi, tekerlekli sandalye tamir bakım atölyesinde ilçedeki engelli bireylerin eli ayağı olan araçların tamiri ve bakımını ücretsiz olarak yapıyor.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla ilçede yaşayan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla engelli bireylere yönelik tekerlekli ve akülü araçların bakım ve onarımı için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde birim kuruldu. Garanti süresi sona ermiş tekerlekli sandalyelere akü, tekerlek, fren, gövde bakımı, yağ kontrolü ve motor beyin temizliği gibi bakımlar ücretsiz yapılıyor. Kısa bir süre önce başlayan ve kentteki engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve karşılaştıkları sorunları gidermek amacıyla tamamen ücretsiz bir şekilde verilen hizmet ile 40 engelli aracı yenilenerek sahiplerine teslim edildi.

BAKIM ONARIMLAR ÜCRETSİZ YAPILIYOR

Tekerlekli sandalye bakım ve onarımından yararlanmak isteyen engelli bireylerin Darıca Belediyesi bünyesinde hizmet veren Darıca Engelsiz Yaşam Merkezi’ne (DAREN) başvurmaları gerekiyor. Arızalı engelli araçlarını evlerden alan belediye ekipleri, bakım onarımı yapılarak kullanıma hazır hale getirilen araçları tekrar evlere bırakıyor. Belediyenin bu desteğinin kendileri için çok büyük bir hizmet olduğunu vurgulayan engelli bireyler ve aileleri, daha önce böyle bir uygulama olmadığı için çok zorlandıklarını belirterek Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x