Ellibeş, meclisteki tüm partilere ortak bir sivil anayasa...

Ellibeş, meclisteki tüm partilere ortak bir sivil anayasa çağrısı yaptı

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gönüllü Kültür Teşekkülleri Paltformu ile buluşmasına meclisteki tüm partilere ortak bir sivil anayasa çağrısı yaptı

Editor: Haber Editörü
11 Mart 2021 - 13:00

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gönüllü Kültür Teşekkülleriyle Antikkapı Restoran’da bir araya geldi. Ellibeş’in ev sahipliğinde düzenlenen programa Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Muhammed Hanefi Akbulut, Gönüllü Kültür Teşekkülleri önceki Dönem Sözcüsü Şahin Yaşlık, İl Başkan Yardımcıları Av. Halit Çokan, Av. Alper Doğan, İbrahim Gürsel, Ahmet Sönmez, Ersin Küçükateş, Abdullah Binbay, Zeki Canşi, Av.Seda Kardaşlar Çelik ve İl Sekreteri Büşra Özbay katıldı. 

ELLİBEŞ’E TEŞEKKÜR

Programda açılış konuşmasını yapan Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Dönem Sözcüsü Muhammed Hanefi Akbulut, “İl Başkanımıza istişare etmek, Kocaeliyle ilgili süreçleri değerlendirmek Cumhurbaşkanımızın açıkladığı insan hakları eylem planını konuşmak için bir aradayız. İl başkanımıza teşekkür ediyoruz kıymetli vaktini bizlere ayırdığı için STK başkanlarına da teşekkür ediyorum” dedi. Ardından söz alan İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Miraç Kandilinizi tebrik ediyorum Yüce Rabim nice kandillere erişmeyi nasip eder inşallah. Bizler gönüllü teşekküllerdeki bütün kardeşlerimizle ara ara buluşuyoruz” dedi.

‘HASRET KALMIŞTIK’

Pandemi sebebiyle uzun süredir bir araya gelemediklerini ifade eden Ellibeş, “Hasret özlem çok yükselmişti. Çok şükür bugün tekrar bir aradayız. Odağımızda zaten insan var parti olarak. İnsana hizmet bizim için onur ve şereftir. Bu noktada da olabildiğince istişare içerisinde şeffaf bir şekilde toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek hizmet etme hususunda gerekli girişimlerde bulunmak asli görevimiz. Bizler bu süreç içerisinde kongrelerimiz tamamladık” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLA DEVAM’

İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından genel merkez kongrelerinin de devam ettiğini belirten Ellibeş, "Bizim açısında kongreler yenilenme yeni bir enerji odağıdır. Yeni yapılanmalarla yolumuzu devam ediyoruz. Geçmişimizde partimizin her kademesinde görev ve sorumluluk üstlenen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde kadın kolları kongremizi yaptık. Önümüzdeki hafta pazartesi günü yine Ankara’da olacağız Gençlik kollarının kongresi gerçekleşecek. 24 Mart’ta da büyük kongremizi yapacağız. Hizmet yarışındaki gayretimizi artırarak güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

‘BAĞIMIZI KOPARMADIK’

Bir yıldır devam eden korona virüs salgınına karşı herkesin mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Ellibeş, “Pandemi münasebetiyle istediğimiz oranda olmasa da milletimizle bağımızı koparmadık. İlçelerimiz de gezerek pandemi kuralarını ihmal etmeden temaslarımızı yürüttük. Özlediğimiz bir tabloydu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızla pandemi sürecinde olsak da hizmet ve yatırımlar adına çok güzel yatırımlara imza attık” şeklinde konuştu.

‘İHTİLAL ANAYASASI BİZE UYMUYOR’

Yeni anayasaya ile ilgili de konuşan Ellibeş, “Bir de ülkemizde anayasa sorunu bar. İhtilal anayasası 40 yıla yakındır bu ülkede hakim. Bize uymuyor bunu da görüyoruz. İhtilal anayasası ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Meclisteki partilerin ittifakıyla beli dönemlerde anayasamıza bir takım eklemeler ve düzenlemeler yapıldı. Ama ihtiyacı karşılamadı. Gönül ister ki bütün partilerimiz bir araya gelseler ortak paydada buluşup yeni bir sivil anayasa yapsın. Partilerin var oluşunun temel sebeplerinden biri de budur” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ İŞARET FİŞEĞİNİ ATTI’

Anayasaya konusunda aklıselim anlayış galip geleceğine inandığını da ifade eden Ellibeş, “Tüm partiler bir araya gelip ortak kaygıda buluşup sivil anayasayı en kısa sürede hayat geçirirler. Sayın Cumhurbaşkanımız yeni anayasaya altyapı oluşturacak yeni reformların işaret fişeğini attı. Bunlardan biride İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili yaptığı paylaşımlardır. Sizlerin de görüş ve düşünceleri çok önemli. Hedefte özgürlük var. Yeni açılımlar incelediğimizde bu eylem planını madde madde değerlendirdiğimizde Cumhurbaşkanımızın işaret fişeğini net olarak görüyoruz. Bu hususta üzerimize düşeni yapıp bu konuya katkı sunmak istiyoruz”

‘TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ’

PKK'ya üye olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezası alan Cumhuriyet Halk Partisi Gebze Belediye Meclis Üyesi Osman Kurum’un meclis üyeliği düşürülmüştü. Konuyla ilgili sorulara cevap veren Ellibeş, “  CHP PKK ile iş birliği içerisinde. Ülkenin birlik beraberlik ve bütünlüğüne saldıran yapılarla kol kola. Bu da işte hep beraber şahit olduk. Bu da onların görünen yüzü. PKK sempatizanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gebze Belediye meclis üyesinin de üyeliği düşürüldü. Takke düştü kel göründü” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x