Ellibeş: Konuttan, millet bahçesine ‘Büyük Dönüşüm’...

Ellibeş: Konuttan, millet bahçesine ‘Büyük Dönüşüm’ başlıyor

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla açıklanan toplu konuttan, millet bahçesine kadar birçok proje ile Kocaeli’de büyük dönüşümün başladığını açıkladı

Editor: Haber Editörü
26 Aralık 2020 - 19:42

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla ilimizde toplu konuttan, millet bahçesine birçok önemli projenin startının verildiğini, birçoğu hakkında da müjde aldıklarını belirtti. Kocaeli’nin iki yıl içinde özellikle kentsel dönüşüm konusunda bu kadar hızlı yol almasında Kocaeli Büyükşehir Belddiye Başkanı Tahir Büyükakın’ın büyük çabasına da dikkat çeken Ellibeş, şunları söyledi:

10 BİN 454 KONUT YAPILDI

“İlimizde bugüna kadar Kent Konut hariç, TOKİ ve Emlak Konut eliyle 10 bin 454 konut inşa edildi. Bunların yatırım değeri 3,3 milyar TL’dir. Şimdi bunlara 4 bin 89 konut daha bu dönemde ilave etmeyi planlıyoruz. Derince’de başlayan Millet Bahçelerimiz, hemen her ilçemize yayılarak giderek kalabalıklaşan şehirlerimizde milletimize nefes alacakları, doğayla buluşacakları geniş alanlar oluşturacak.”

CEDİT’İ YÜZ ÜSTÜ BIRAKMADI

“Elbette en önemli açıklamalardan biri yeni konut rezervlerinin yanında Cedit Mahallesi gibi şehir içinde kentsel dönüşüm çalışmalarının da başlayacak olması. İzmit Cedit Mahallesi’nde seçimden sonra daha da derinleşen ve giderek kangren olmaya yüz tutan bu projede sorumluluktan kaçmayarak, vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etmek gerekiyor. Bu konunun dışında olduğu zaman da, iş üzerine kaldığı zaman da sorumluluktan hiç kaçmadı; vatandaşımızın yanında olmayı görev bildi.”

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

“Bütün bunların yanında Milletvekillerimizden, ilçe belediye başkanlarımıza kadar tam bir uyum içinde şehrimizin her köşesindeki sorunlar çözülmeye devam ediyor. Dilovası Kömürcüler OSB de buna örnektir. Kısacası Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un ilimize ziyareti bir milattır. Bunu ileride daha çok konuşacağız. Kocaeli’de ‘Büyük Dönüşüm’ başlıyor. Hayırlı, uğurlu olsun”.

KOCAELİ’DE BAŞLIKLAR HALİNDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM

1-) ÇAYIROVA, Derince, Gölcük, Kandıra, Körfez ve İzmit ilçelerimizde 9 riskli ve 9 rezerv alanda kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor.

2-) İZMİT CEDİT Mahallesi’nde Kocaeli tarihinin en önemli dönüşümlerinden birini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz birlikte hayata geçiriyor. Toplam 13 hektar alanda 982 konut yerinde dönüşecek.

3-) GEBZE Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerindeki mülkiyet problemini çözdük. Yaklaşık 3200 hak sahibinin yarıdan çoğunun resmi süreci (müracaat, meclis kararı, sözleşme, ödeme ve tapu alma) devam ediyor. Vatandaşlarımızdan sürecini tamamlayanlar tapularını aldılar. 
Adem Yavuz Mahallesindeki tapu sorunu da en kısa sürede çözüme kavuşacak.

4-) 573 bin m²’lik alana Gebze Millet Bahçesi ve Fatih’in otağı Hünkar Çayırı’na yapılacak olan proje hemşehrilerimize hayırlı olsun.

5-) DİLOVASI Kömürcüler OSB’nin dönüşümü 2021 yılında tamamlanacak.

6-) KARTEPE, Çayırova, Darıca, Gebze, Körfez, Derince ve İzmit’te yeni rezerv konutlar inşa edilecek. İlk etapta 500 konut İzmit’te, 500 konut Körfez’de yapılacak; toplamda bin 500 yeni konut rezervi oluşturulacak.

7-) GEBZE Kirazpınar ve Arapçeşme mahallelerinde Kentsel Dönüşüm, bu mahallelerdeki sağlıksız konutların TOKİ ve Emlak Konut’a ait, aynı mahallede bulunan 700 konutla karşılanmasıyla başlıyor.

8-) GÖLCÜK Merkez ve Çayırova Şekerpınar mahallelerindeki riskli alanların imar planlarını onaylandı, inşa çalışmaları başlıyor.

9-) DERİNCE Yenikent Mahallesi’nde 418 konutun %60’ı bitti. En kısa sürede tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilecek. 

10-) KANDIRA Akdurak Mahallesinde iki ayrı bölgede ikamet eden Roman vatandaşlarımızın yaşam koşullarını değiştirecek yeni ve güzel projeler için start verildi.

11-) KOCAELİ’de yatırım değeri 3,3 milyar lira olan 10 bin 454 konutun yapımı tamamlandı. 50 bin ve 100 bin konut projesi kapsamında Gebze, Dilovası, İzmit ve Körfez’de 4 bin 89 konut daha inşa edilecek. İzmit’te bin 282, Körfez’de bin 500 konut ihalesi Ocak ayında yapılacak.

12-) Tüm yeni konutlar en kısa sürede tamamlanıp, vatandaşlarımız %40’a varan indirimlerle, uzun vadeli, kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olacak. 

13-) DERİNCE’de yıkılan stadyumun yerine yapılacak 72 bin m2’lik Millet Bahçesi Eylül-2021’de hizmete hazır olacak.

14-) DERİNCE ve Gebze’nin yanı sıra Çayırova, Gölcük, Darıca, Dilovası, İzmit ve Körfez ilçelerimizde de Millet Bahçeleri projeleri devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x