Eklem ve kas ağrısı yaşayanlar dikkat! Bu iki çay sayesinde...

Eklem ve kas ağrısı yaşayanlar dikkat! Bu iki çay sayesinde ağrılarınız son buluyor!

Eklemlerinizden sık sık şikayetçi misiniz? Özellikle biraz daha soğuk olduğunda? Sadece bu durumu yaşayan siz değilsiniz. Nüfusun büyük bir kısmı bu yaygın durumdan muzdariptir. Yaşlandıkça daha çok ortaya çıkan bir şey değil, gençler de bundan muzdarip olabilir.

Editor: Haber Editörü
14 Temmuz 2023 - 13:51

Eklem ağrısı çok rahatsız edici ve ağrılı olabilir. Özellikle ayakta dururken eklemde ağrı ve sertliğe neden olur. Bu ağrı; uyuduğunuz, oturduğunuz veya yürüdüğünüz rahatlığı etkileyebilir. Bunu kimse istemez ve bu yüzden şikayetlerinizi azaltabilecek üç doğal çareyi listeledik. Elbette anormal eklem ağrıları konusunda doktorunuza danışmak her zaman akıllıca olacaktır.

ZENCEFİL ÇAYI

Bu iltihap önleyici suyu bir kez tattıktan sonra, onsuz yaşayamazsınız. Bu içecek, doğanın bize verdiği en güçlü anti-inflamatuar içerir ve en iyi yanı da lezzetli olmasıdır. Aşağıdaki adımları izleyin ve kısa sürede lezzetli zencefil suyunuz olacak:

Malzemeler:
2 veya 3 dilim zencefil
Bir bardak su
Hazırlanışı: 2 veya 3 dilim zencefil kökü kesin veya kırın. Bir bardak suda 20 dakika kaynatın. Ardından ocağı kapatın ve yaklaşık 10 dakika bekletin, soğumaya bırakın. İçmeye hazır olduğunda balı ekleyin.

BİBERİYE

Zencefilin yanı sıra biberiye de en iyi doğal anti-enflamatuarlardan biridir. Ayrıca antibakteriyel ve antioksidan özellikler içerir. Bu nedenle bitki, esas olarak eklem ağrısı, sinir ağrısı ve kas ağrısı üzerindeki iyileştirici etkisi ile bilinir. Biberiye çayı yapın ve günde iki kez için. Bunu zencefil suyu gibi sıcak suda kaynatabilirsiniz, ancak daha fazla fayda sağlamak için başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Bu çayı içemezseniz biberiyeyi esansiyel yağ şeklinde de kullanabilirsiniz. Bu, merkezi sinir sistemini ve dolaşım sistemini uyarır ve bu da daha az ağrı ile sonuçlanır. Aşağıda detoks içeceği olarak da çok işe yarayan bir bitki içeceğinden bahsedeceğiz. Bu içecek sindirimi destekler. İçeceğin içindeki kekik ayrıca bağışıklık sistemini uyarmak ve soğuk algınlığını iyileştirmek için çok iyi çalışır. Biberiye hava yollarını temizler ve öksürük nöbetlerini yatıştırır.

İçindekiler:
5 gram biberiye
5 gram kekik
Bir tatlı kaşığı bal
250 ml su
Hazırlanışı: Suyu bir tencerede kaynatın ve kaynamaya bırakın. Şimdi biberiye ve kekiği ekleyin ve 10 dakika daha kaynamaya bırakın. Ardından altını kapatıp bir bardağa dökün ve damak tadınıza göre bal ekleyin.

Kaynak: KARAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x