Durmuş: Kurt’un gücü varsa karşıma çıksın

Durmuş: Kurt’un gücü varsa karşıma çıksın

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Mustafa Kurt’un iddialarına yanıt verdi. Başkan Durmuş olağanüstü genel kurul isteyen Kurt’a, “Gücün varsa çıkarsın karşıma’ diyerek seslendi.

Editor: Haber Editörü
28 Temmuz 2021 - 11:20

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 2018’de gerçekleştirilen olağan genel kurulu, başkanlık seçimine de sahne olmuştu. Seçimde Başkan Kadir Durmuş ile Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt yarışırken, kazanan taraf Durmuş olmuştu. Seçim sonrası topladığı 121 imza ile sonuçlara itiraz eden Mustafa Kurt’un bu davranışına yönelik açıklamalarda bulunan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, rakibinin topladığı imzalardan 51’inin dükkanı kapatıp, giden insanlara ait olduğunu açıkladı. Açılan davaları da kazandıklarını söyleyen Başkan Durmuş, Bölge İdari Mahkemesi tarafından Başkan Kurt’un başvurusunun reddedildiğini açıkladı.

2022 YILINI İŞARET ETTİ
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt’un seçim yapılması talebine de cevap veren Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Kadir Durmuş, seçimin maliyetli bir iş olduğunu ve 100 bin ila 150 bin lira arasında maliyeti olduğunu açıkladı. Birlik Başkanı olarak birliğin kasasından böyle bir meblayı harcama taraftarı olmadığını söyledi. Başkan Durmuş seçim yapılması gerektiğini dile getiren Başkan Mustafa Kurt’a 2022 yılında tüm odaların genel kurullarını tamamlamalarının ardından gerçekleştirilecek olağan genel kurulu adres gösterdi. Başkan Durmuş açıklamasında “Bir baba yiğit varsa seçim zamanı benim karşıma çıksın. Benim ondan korktuğum yok” ifadelerine de yer verdi.


 
BAŞKANLAR TOPLANDI
Başkanlar kurulu toplantılarının yapılmadığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını savunan Kadir Durmuş, “Mustafa Kurt, 2018’den bu yana başkanlar kurulunu toplamadığımı iddia etmiş. Biz başkanlar kurulunu ilk olarak 18 Aralık 2018’de topladık ve o toplantıya Mustafa Kurt da katıldı. İkinci ve üçüncü toplantıları da 5 Mayıs 2019 ve 18 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirdik. Mustafa Kurt iki toplantıya da katılmadı. Pandemi döneminde olmamıza rağmen üçüncü toplantıyı yaptık. Dördüncü toplantıyı da yakında yapacağız” bilgilerini verdi.

KASAYI ÜÇE KATLADILAR
Kadir Durmuş, pandemi döneminde başarısız bir yönetim sergilediklerine dair iddiaları ise kesin bir dille reddetti. Durmuş, “Pandemi dönemindeki başarısızlık nasıl bir şey, merak ediyorum. Biz başarısız bir yönetim olmadık. Dönemimizde birlik kasasını ikiye, üçe katladık. Hiç aksatmadan esnafımıza hizmet ettik. Özellikle koronavirüsün en yüksek vaka sayılarına ulaştığı günlerde, buraya gelerek işimizin başına durduk. Bizler esnafımıza hizmet için elimizden gelen her şeyi yaptık, başarısızlık bu mu? Pandeminin başında maske yokken terzilerle iş birliği yaparak maske ürettik ve dağıttık. Başarısızlık bu mu?” dedi.

SENİN İHTİYACIN YOK DİYE YAPMAYALIM MI?
Mustafa Kurt’un, “Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yakın bir dönemde Kadıköy Mahallesi Katlı Otopark Alanı içerisindeki yeni hizmet binasına taşınacak. Bu yerle ilgili kimseye danışılmadı” iddiasını da değerlendiren Kadir Durmuş, “Senin ihtiyacın yok diye yapmayalım mı? Koca bir yer almışım neyi danışacağım. Bana teşekkür etmesi gerekirken konuyu nereye getiriyor. Benim dışarıda bir sürü odalarım var. Bu odalar 2.5 bin lira, 3 bin lira kira veriyor. Yeni yere taşınınca odalar kira vermekten kurtulacak. Neyi danışacağım?  Sen minibüs durağına yer yaptırmışsın, senin ihtiyacın yok diye yapmayalım mı? Burada ihtiyacı olanlar var” tepkisini gösterdi.

NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
Birlik Başkanı Kadir Durmuş sözlerini şöyle tamamladı: “Mustafa Kurt’un iddialarına ne hukuki anlamda ne de başka bir şekilde karşılık vereceğim. Bizim işimiz çok. Ben boş işlerle uğraşamam. Onlar boşa kürek sallıyor. Bunların ne dertleri var? Esnafın zaten canı burnunda ama bunlar ünvan peşinde. Gücün varsa çıkarsın karşıma.” Birlik Başkanı Kadir Durmuş, Başkan Mustafa Kurt’un ne yapamaya çalıştığını anlayamadığını ifade ederken neden imza topladığını ve genel kurul talep ettiğini sordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x