Dünya Markası Alışan Lojistik’ten Gebze’ye Dev Yatırım!

Dünya Markası Alışan Lojistik'ten Gebze'ye Dev Yatırım!

Dünyada çapında markalaşan Alışan Lojistik firması Gebze’ye tam tamına 35 Milyon TL değerinde yatırım yapacağını duyurdu.

Editor: Haber Editörü
17 Ağustos 2022 - 15:22

Alışan Lojistik yöneticileri bugün Gebze’de düzenlemiş oldukları basın toplantısında bölgedeki gazetecilerle bir araya geldi.Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıda açıklama yapan Alışan Grup İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin, Gebze’ye 35 Milyon TL değerinde konteyner elleçleme ve depolama tesisi kurulacağını dile getirdi.

37 yıldan beri, başta uluslararası nakliye olmak üzere, depo ve antrepo hizmetleri, likit enerji taşımacılığı gibi pek çok operasyonu yürüten; sektörde “kontrat lojistiği” diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile dikkat çeken Alışan Lojistik Gebze’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor.

Alışan Lojistik çatısı altında 2005 yılında Türkiye'nin ilk tanker ve “Tank Konteyner Temizleme Tesisi” olarak kurulan ALIŞAN - Den Hartogh, 12.000 m2’lik bir alan üzerine kurulacak olan ISO Konteyner Depolama, Elleçleme, Paketleme tesisini Gebze Muallimköy’de hizmete sunmaya hazırlanıyor.

ÇEVRECİ TESİS ÖDÜLÜ HEDEFLENİYOR!

Uluslararası standartlarda kapalı devre ve otomatik sistemleri, özel havalandırma ve söndürme altyapısı, düşük emisyon ve “0” sıfır döküntü hedefi ile hizmet verecek olan “Konteyner Elleçleme ve Paketleme Tesisi”nin de, 2004 yılında yine Alışan Den Hartogh tarafından açılan ve ülkemizde kimyasal madde taşıyan tankerlerin çevreye zarar vermeden yıkanmasını sağlayan ilk tank temizleme tesisi benzeri “çevreci tesis” ödülüne layık görülmesi hedefleniyor.

BÖLGEYE 35 MİLYON TL’LİK YATIRIM!

Alışan Lojistik İcra Kurulu üyesi Ayhan Özekin bölgeye yapılacak olan yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Alışan Den Hartogh olarak, 16 yıldır bulunduğumuz Gebze Bölgesi’ne 35 milyon TL tutarındaki yatırımımız ve 45’i aşkın yeni istihdam ile katkı sağlamaya devam etmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Burada olmamızın ana sebebi, sürdürülebilirlik ve çevre konusuna duyduğumuz hassasiyet. Zira kimya lojistiğindeki uzmanlığımız nedeni ile bu, bizim için çok hassas bir konu. Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren ikinci sektörünün kimya sektörü olduğu ve hızla büyüme trendinde bulunduğu hepimizin malumu. Alışan olarak atıkların azaltılması ve bunların çevreye zarar verilmeden bertaraf edilmesi konusunda uzun süredir hassas çalışmalar yürütmekteyiz.  Yaşadığımız dünyayı sonraki nesillere daha yaşanabilir şekilde bırakmanın hepimizin görevi olduğuna inanıyoruz.  Bu çerçevede Alışan Lojistik olarak, 2005 yılından itibaren Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi standardı olan SQAS (Sürdürülebilirlik için Güvenlik ve Kalite Değerlendirmesi)nin tüm ölçümleme gerekliliklerini eksiksiz bir şekilde yerine getiriyoruz. 2022 yılı başında yapılan denetimlerde alınan 100 üstünden 100 tam puan ile kimyasal maddelerin elleçlenmesi, taşınması ve depolanmasına dönük tüm süreçlerde sunduğumuz hizmet konusundane kadar ciddi bir uzmanlığımız, altyapımız ve başarılı bir çalışma modelimiz bulunduğu bir kez daha tescillenmiş oldu. Bu puanlarla Avrupa’nın en iyi uygulayıcılarından biri olduk ”dedi.

 

TESİS İÇİN TÜM GÜVENLİK TEDBİRİ ALINDI!

Yeni tesiste sunacakları hizmetin amacının, bölgede hali hazırda standartlara uygun olmayan şartlarda depolama ve elleçlemesi yapılan ISO Konteynerlerin uluslararası yönetmeliklere uygun şekilde depolanması olduğunu belirten Öztekin,” Tüm güvenlik tedbirleri alınmış ve kontrollü bir alanda konsolide edilen bu depolama işlemi sayesinde trafiğe açık alanlarda araç üstünde bekletilen konteynerlerin bölgenin trafiğini tehdit etmeyecek ve tehlike oluşturmayacak. Böylelikle diğer hizmetlerimizde sağlamış olduğumuz standartlara uyumlu sinerjiyi bu hizmetimiz ile perçinlemek arzusundayız ”ifadelerine yer verdi.

 

ALIŞAN GRUP ÖRNEK HİZMET SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR!

Kimya lojistiği ile ilgili uluslararası standartlarda mevzuatın çıkartılması konusunda da öncü çalışmaları bulunan Alışan Lojistik, toplumsal sorumluluğu çerçevesinde, KTTD (Kimyasal Taşıma Araçları Temizleyicileri Derneği)’nin de kurucusu olup, Yönetim Kurulu’nda hala aktif bir şekilde yer alıyor.Alışan Lojistik ayrıca, şu anda Avrupa endüstrisinin bir numaralı gündem maddesi olan Green Deal-Avrupa Yeşil Mutabakat’ına uyum konusunda tüm müşterilerine karbon ayak izini azaltan örnek hizmet ve politikalar sağlamaya devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x