Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı’nda sorunlar çözülüyor

Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı’nda sorunlar çözülüyor

İzmit Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı’ndaki sorunlar Kocaeli Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar’ın girişimleriyle çözülüyor. Alandaki gider hatlarıyla ilgili çalışma yapıldı, pazarın kurulduğu günlerdeki trafik ile ilgili de bir çalışma yapılacağı öğrenildi.

Editor: Haber Editörü
14 Kasım 2023 - 15:59

KAPALI PAZAR ALANINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Kentteki en büyük pazar alanlarından biri olan İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’ndeki Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı’nda çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda güvenlik gerekçesiyle çevresinde önlemin alındığı, otoparka çıkan merdivenlere kapıların yapıldığı, içerisindeki kolonların boyandığı pazar alanında bugünlerde de Ahmet Haldız’ın sahibi olduğu Yolal İnşaat isimli firma tarafından giderlerle ilgili çalışma yapılıyor. Üzerleri sadece mazgallarla kapatılmış olan giderler döşenen borularla ve üzerine dökülen betonla daha sağlıklı bir görünüme kavuşuyor. Bu çalışmayla birlikte mazgallardan gelen kötü konunun önüne geçilmesi sağlanırken halk sağlığı da güvence altına alışmış olacak.


KÖTÜ KOKU SEBEBİYLE ŞİKÂYETLER ALIYORDUK
Yapılan çalışmayı Yolal İnşaat’ın sahibi Ahmet Haldız ile birlikte yerinde takip eden Kocaeli Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, yaşanan sıkıntılar ve çözümleriyle ilgili şunları söyledi: “Hem vatandaşımızdan hem de esnafımızdan pazar alanımızdaki mazgallarla ilgili yoğun bir şekilde kötü koku sebebiyle şikâyetler alıyorduk. Şikâyetlerle birlikte mazgallar da çok fazla yerinden oynuyordu. Pazardaki balıkçı tezgâhlarının kurulduğu bölge özellikle giderler konusunda sıkıntıların da yaşandığı bir bölgeydi, giderler çok zor temizleniyordu. Bu çalışmayla birlikte sıkıntıların yüzde 90 oranında önün geçmiş olacağız. Pazar alanımızda çalışmalar devam edecek.


TRAFİK SORUNUNU DA ÇÖZECEĞİZ
Sundurma yapılacak, boya işlemleri devam edecek, akan yerler onarılıyor, tuhafiye bölümü için askı yerleri yapacağız. ATM’leri de pazara getireceğiz. Trafik sorununu da çözeceğiz, pazarcı araçlarını pazarın üstündeki otopark alanı dışına alacağız. Yeni yerleri Real AVM’nin bulunduğu alan olsun istiyoruz ama Real AVM ile ilgili mülkiyet sorunu yaşıyoruz ama bu sıkıntı ortadan kalacak. Araçların Real AVM alanına gitmesiyle Perşembe ve Cumartesi Pazarının kurulduğu günlerdeki trafik sorunu da ortadan kalmış olacak. Sıkıntıların çözümü noktasında destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, Yapı Kontrol Dairesi Başkanımız Serkan Ihlamur’a ve Ahmet Haldız’a teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x