Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret artması halnde işten çıkarma gibi durumların olmayacağını belirrti

Editor: Haber Editörü
29 Kasım 2021 - 15:15

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, burada A Haber'den Gazeteci Banu El'in asgari ücret sorusunu yanıtladı. Erdoğan asgari ücretin artması durumunda işten çıkarmaların artmayacağını belirterek "Görüşmelerin akışına göre inşallah biz de kararımızı hayırlısıyla vereceğiz. Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum. Biz alt gelir grupları başta olmak üzere milletimizin bütün kesimlerinin hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. İstenmeyen durumların oluşmasını engellemek için elimizdeki araçları kullanırız. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz."sözlerini kullandı.

GELİR VERGİSİ ALINMAMASI MASADA
Asgari ücret 2022 için geri sayım başladı. Görüşmeler 1 Aralık'ta başlayacak. Bakan Bilgin'in yaptığı açıklamalar asgari ücret 2022 için yeni dönemin ipuçlarını verdi. Bakan Bilgin asgari ücret için gelir vergisi alınmaması konusundaki sorulara da 'alternatifler üzerinde çalışıyoruz' cevabını verdi.


 
ASGARİ ÜCRET 2022 ARALIK AYININ İLK HAFTASINDA SONUÇLANABİLİR
Yeni asgari ücret için görüşmelerin Aralık ayının ilk haftasında tamamlanmasının beklendiğini açıklayan Bakan Bilgin yapılacak desteklerle ilgili de önemli bilgiler verdi. Buna göre destek ödemesi bu yıl direkt işçiye yapılacak.

ASGARİ ÜCRET TARAFINDA DESTEK ÖDEMESİ ARTIRILACAK
2021 yılı için her sigortalı için işverenlere 75 lira asgari ücret desteği ödeniyor. Bu destek İşsizlik Sigortasından karşılanıyor. Bu desteğin artırılarak direkt işçiye ödenmesi gündeme geldi. Bununla beraber daha önce 150 liraya kadar uygulanan bu destek işçi için seyyanen bir zam olarak maaşına yansıtılabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x