Büyükakın, Umuttepe’deki köpekleri besledi, annesiz yavruları...

Büyükakın, Umuttepe'deki köpekleri besledi, annesiz yavruları sahiplendi

İzmit Umuttepe bölgesinde yaşayan sokak hayvanlarını besleyen Başkan Büyükakın, annesiz iki köpek yavrusunu da sahiplendi

Editor: Haber Editörü
18 Ocak 2021 - 12:07

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, soğuk havanın kendini hissettirmesi ve kar yağışı nedeniyle sokak hayvanlarının beslenmesine dönük önemli adımlar attıklarını dile getirdi. İzmit Umuttepe bölgesinde yaşayan sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, yavru köpekleri de elleriyle besledi. “Onlar bizim canlarımız” diyerek sokak hayvanlarını yuvalarının önünde seven Başkan Büyükakın, “Kar yağışı nedeniyle yolları açmak için yoğun bir şekilde çalışırken, diğer bir odak noktamız da her zamanki gibi sokaktaki canlarımız oluyor. Sokak hayvanlarımızın aç kalmaması için şehrin belli noktalarında besleme noktalarımız var. Arkadaşlarımız bu noktalara düzenli olarak bu yerlere mama ulaştırırken, diğer bir taraftan hayvan severlerimizin taleplerine cevap veriyoruz” dedi.

“SOKAKTAKİ CANLARIMIZI UNUTMAMAMIZ LAZIM”

“2020 yılında ekiplerimiz, Kocaeli’deki sokak hayvanları için 80 ton civarında mama dağıtımı yaptı” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Büyükakın, “Bu mamalar Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin koordinasyonuyla, ilçe belediyelerimiz ve hayvan severlerimiz aracılığıyla sokaktaki canlarımıza ulaştırılıyor. Onları bu soğuk koşullarda aç bırakmamak için arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyorlar. Her gün ve özellikle bugün beslediğimiz canlarımızı hiçbir zaman unutmamamız lazım. Yani bu tabiattaki bütün canlıları düşünerek bir hizmet yaklaşımı içindeyiz. Bu hizmetleri bu zor şartlar altında dahi sürdüren tüm ekibime de ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x