Büyükakın muhalefete yüklendi: “İZGAZ’ın satışını...

Büyükakın muhalefete yüklendi: “İZGAZ’ın satışını eleştirmeye hakkınız yok”

AK Parti Körfez İlçe Danışma Meclisinde konuşan Tahir Büyükakın muhalefete yüklendi. Büyükakın İZGAZ’ın satışı üzerinden kendilerine yüklenen muhalefete “İZGAZ’ın satışını eleştirmeye hakkınız yok, ağzınıza bile alamazsınız.” dedi.

Editor: Haber Editörü
19 Ekim 2022 - 14:06

AK Parti Körfez İlçe Danışma toplantısı Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantı Bartın Maden Faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve kuran tilaveti ile başladı. AK Parti Körfez İlçe Danışma Toplantısı Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, AK Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak, AK Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysun Demir, AK Parti eski İl Başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan ve partililer katıldı. AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker toplantıya katılamadığı için telgraf gönderdi.

“KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZ MAHŞERE KADAR DEVAM EDECEK”
Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna şunları söyledi, “Yaklaşık 3 yıldır teşkilat ve kademelerimiz ile AK Parti bayrağını gece gündüz daha yukarılara taşımak için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız her hafta bize müjdeler veriyor, bizde tabi ki biz çalışacağız. Büyük hedeflerimiz var, kutlu yürüyüşümüz mahşere kadar devam edecek. Körfez Belediye Başkanımız ile birlikte dava insanı olarak çalışmaya devam ediyoruz. Biz isteriz ki muhalefette çalışsa ne yapıyorlar ne yaptırıyorlar onları da idare ediyoruz. Önümüzde önemli hizmetler var. Ayasofya’nın zincirleri kırılarak ibadete açıldı. 2023 yılında da ülkemizin önümüzdeki prangaları kırarak Türkiye yüzyılını oluşturacağız. Bu hedefler mazlum coğrafyayı da heyecanlandırıyor. Böyle bir teşkilat için şükrediyorum.”


“SOSYAL MEDYA BİRİNCİSİ OLDUK”
AK Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysun Demir, “AK Parti sıradan bir siyasi teşekkül değildir. Görevimiz ne olursa olsun bu davanın birer neferiyiz. 2023 seçimlerinin arefesindeyiz. 100 yıl seçimine giderken dünü görerek ne yapmamız gerektiğini biliyoruz, seçim sürecinde daha fazla destek vermeye hazırız. Göreve geldiğimiz günden bu yana çalışmaya devam ediyoruz. AK Parti Körfez İlçemize üye kazandırmaya devam ediyoruz. AK Parti İlçe Kadın Kolları arasında sosyal medya birincisi olduk. Toplantının hayırlı olmasını dilerim.” dedi.


“BU YÜZYIL TÜRKİYE YÜZ YILI OLACAK”
Tuna'nın ardından söz alan AK Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak, “Mahallerimizde çay bizden sohbet sizden” organizasyonları yapıyoruz. İlk defa oy kullanacak arkadaşlarımızın doğum günlerini kutluyoruz. Genç esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak. Bizde bu desturla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.


“ERDOĞAN’I DESTEKLEMEK VATAN BORCUDUR”
Toplantıda konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt şunları söyledi “Partimizin başarısındaki en büyük gösterge istikrarlı bir şekilde bu toplantıların düzenli olarak yapılmasıdır. Biz teşkilatımızdan güç alan bir partiyiz. Körfez olarak birlik beraberlik içerisinde yorulmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz çünkü aşk ile çalışan yorulmaz. Tüm Türkiye de bu teşkilat bu ekip 100 yıl da yapılamayacak eserleri 20 yıla sığdırdı. Körfez ilçemiz Cumhurbaşkanımızın en büyük destekçisi olan ilçelerden bir tanesidir, inşallah 2023’te de bu desteğini sürdürecek ve zafer Cumhur İttifakı’nın AK Parti’nin olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yoluna devam edecek. Erdoğan’ı desteklemek bir ideoloji tercihi değil. Cumhurbaşkanımızı desteklemek bağımsız bir ülkede bağımsız yaşamak isteyen herkesin vatan borcudur. 85 projeyi taahhüt ettik. Bu vaatlerin yüzde 85’i tamamlandı devam ediyor ve ihaleleri yapıldı. Ben inanıyorum ki önümüzdeki görev süremiz içinde eksikliklerimizi gidererek yüzde 90’ın üzerinde çıkacağız. Bu hizmetler ve projeler gerek Büyükşehir Belediyesi gerek İSU toplamda 1.2 milyar TL’ye ulaşan bir hizmeti ilçemize kazandırdık. Devam eden projelerimiz ile 1 milyar yatırımı daha ilçemize kazandırmış olacağız. Ekonomik sıkıntılara rağmen hiç durmadan yorulmadan bu projeleri ilçemize şehrimize kazandırdık. İlçemizde özellikle yıllardan beri sıkıntısını yaşadığımız projenin gerçekleştiğini ve ihalelerin yapılacağının müjdesini vermek istiyorum. Büyükakın’a büyük teşekkür ediyor sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

“FENER GÖLÜ’NÜ KÖRFEZ HALKIMIZA KAZANDIRDIK”
İMES yolunun ihalesi yapıldı. Kaşkaldere kavşağı ve yolu ihale tarihi alındı. İhale 11 Kasım’da gerçekleşecek. Bir müjde daha Fener Gölü. Körfez halkına kazandırmak için büyük uğraş verdiğimiz bir alan, burada bir faaliyet gerçekleşiyor. Biz ilçe olarak bu alandan bu güzellikten nasibimizi alamıyorduk. Gençlik ve Spor Bakanı ve Türkiye Otomobil Federasyonu ile Tahir Başkanımız görüştü. Şehrimizin kuzeyinde başka bir alanı bu federasyona tahsis edecek. Fener Gölü Körfez halkına kazandırılmış olacak. Körfez Devlet Hastanemizin ek binası için bakanlıklarımız ile görüştük. Körfez Devlet Hastanemiz yatırım projeleri arasına alındı.” dedi.


“SUYA ZAM YAPMAMAK İÇİN CANIMIZI DİŞİMİZE TAKIYORUZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın suya zam konusunda Ankara’dan örnek vererek kendisini hedef alan muhalefete “Sizlere Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Körfez İlçe Başkanımızın dediği gibi bunlar ne yapıyorlar ne yaptırıyorlar. Yapmıyorlar, temel atmama töreni yapıyorlar. Bunlar da belediyecilik literatürüne katkıdır. Yapılanı biz yaptık diye de sahipleniyorlar. Yaparken engel oluyorlar, yaptıktan sonra sahipleniyorlar buda enteresan bir ruh halidir. Aynı Ağustos böceği gibi laf var icraat yok. Ortada anlatacak iş olmayınca yapanı karalamak ve gölge düşürmeye çalışıyorlar. Son dönemde bunu yapıyorlar. Ankara’da Cumhur İttifakı meclis üyeleri suya indirim talep etmişler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı veto etmiş. Biz Kocaeli’de suya indirim yapılsın demiştik kabul etmediniz, sizde yapsanıza dediler. Biz 2019 yılından bu yana suya zam yapmamak için canımızı dişimize takıyoruz. Enerji maliyetlerinde ki 4 kat artışa rağmen enflasyon oranı dışında suya zam yapmadık. Bu tabloyu bilen biri susar demi mahcup olmayalım derler. 30 tane büyükşehir belediyesinin içinde en pahalıdan en uca doğru sıraladığınızda bizim büyükşehir belediyemiz 22. sıradadır. İlk 3’te kim var. 1’nci sıra Antalya 20 lira 45 kuruş, İzmir 18.23, 3. sıra Tekirdağ geliyor 3’üde CHP belediyesidir. Konuşuyorsunuz ya hadi indirin.” sözleri ile cevap verdi.


“SİZİN İZGAZ SATIŞINI ELEŞTİRME HAKKINIZ YOK”
İZGAZ konusuna değinen Başkan Büyükakın, “Meclis toplantısı yapıyoruz gaz bağlansın diye imar sorununu çözmeye çalışıyoruz orada da döndüler dediler ki “İZGAZ’ı sattınız parasını yediniz satmasanız buraya gaz bağlardınız dediler. Diyorum ki bu o İZGAZ değil. Bir kere satışı eleştirmeye hakkınız yok, ağzınıza bile alamazsınız. Siz satmak istediniz satmadan önce neler aldınız da vazgeçtiniz hiç buradan tartışmayacağım. Biz bu İZGAZ’ı alırız ama üstüne para isteriz çünkü borçları var dediler. Sonra İZGAZ’a çok yatırımlar yapıldı ve altyapısı ile birlikte İZGAZ’ı aldılar. Biz İZGAZ’ı 600 milyona sattık. İZGAZ’ı alanların yetkilileri çok büyük kazık yediklerini söylediler. Burası ederinin çok üzerinde satıldı. Sonraki satışta burası 100 milyona satıldı. Biz her türlü İZGAZ’dan kazanç elde ettik. Lafla peynir gemisi yürümez. 2023 seçimleri için zaman giderek kısalıyor. Abdulhamid, Menderes’in başına gelenler onun başına gelmesin millet yürümekte olduğu yolculuktan geri kalmasın diye canımızı dişimize takıp mücadele etmek zorundayız.


“KÖRFEZ’DE 27 BİN 500 ÜYEYİ ZİYARET EDECEĞİZ”
Toplantıda son olarak söz alan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş şunları söyledi “Türkiye eski Türkiye değil. Ülkemiz dün hangi konumdaydı şimdi hangi konumda hatırlatmamız gerekiyor. Eser ve hizmet siyasetini cumhurbaşkanımızın liderliğinde zirveye çıkardık. Milletimiz seçimlerde iradesini sandığa AK Parti Recep Tayyip Erdoğan olarak yansıttı. Bu Türkiye’nin 2023’te ikinci yüzyılı başlıyor. Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak. Türkiye’nin yüzyılına gittiğimiz bu yolda AK Parti üyelerinin hepsini 30 Kasım sonuna kadar hepsini ziyaret edeceksiniz dedi. Körfez’de 27 bin 500 üyeyi tek tek ziyaret edeceğiz, bunu başarır mıyız? Birlikte neler başaracağımızı gösterelim, muhalefet bir kez daha görsün. Cumhurbaşkanımız 28 Ekim’de Ankara’ya bizi çağırıyor. 28 Ekim Cuma günü hep beraber Ankara’da olacağız hazırlığınızı yapın.


“ İZMİT BELEDİYE BAŞKANI HALKI OYALADI”
İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız bize ve büyükşehire Cedit üzerinden ateş etmiş. Şanbaz kardeşim, bu İzmit Belediyesi’nin işiydi. Senin 2 sene ittifak ortağın olan İzmit Belediye Başkanı ve yönetimi halkı oyaladılar. Büyükşehir Belediye Başkanımızın önünü kestiler. 2 sene boşa gitti. İzmit Belediyesine hesap sor önce, yapan yiğitler çıkınca da niye bitmedi diye sor. 30 Eylül’de yer teslimi yapıldı yüzde 98 hak sahipleri ile anlaşıldı. Aylık kira desteği veriliyor. 650 gün sonra teslim edilecek. Bunu ne diye gündemde tutup halkı yanlış bilgilendiriyorsunuz. AK Parti çalışır, muhalefet konuşur. Onlar konuşsun biz hizmetimizi yapalım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x