Büyükakın: Afetler için sistem kurmalıyız

Büyükakın: Afetler için sistem kurmalıyız

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Afetlerden önce yapılacak işler, anında yapılacak işler, sonrasında yapılacak işler olarak sistem kurmalıyız” dedi.

Editor: Haber Editörü
21 Kasım 2023 - 16:11

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları (USKAF) bu yıl Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmeti konusu ile başladı. İki gün sürecek olan USKAF’ın açılışında konuşan Başkan Büyükakın, deprem bölgesinde yaşananları anlattı.

DEPREM BÖLGESİNDE YAŞANANLARI ANLATTI
Hatay Defne’ye gittiklerinde hastanelerin hizmet vermediğini belirten Büyükakın, “Bir sahra hastanesi yapılması gerekiyordu ve biz bunu konteynerlerle yapalım dedik. Acil durumlarda her şey ihtiyaç haline gelir. Hastanede lazım olan en basit şeyler bile. Tedarik zincirinin en başından hastanın gelişinden gidişine kadar lazım olan her detayı düşünmek zorundasınız. Normalde dikkat etmediğiniz şeylere dikkat etmek gerekir.


SİSTEM KURMALIYIZ
Bu birincisi, ikincisi ise; her yere bir konteyner koymak çok maliyetli ve sürdürülebilir bir şey değil. Deprem olduğunda tespitler yapıp konteyner koyalım insanlar oraya gitsin sağlıklı bir düşünce tarzı değil. Ekip oluşturulması, gönüllü kişilere eğitim verilmesi öncelikli konulardan. Afetlerden önce yapılacak işler, anında yapılacak işler, sonrasında yapılacak işler olarak sistem kurmalıyız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x