Başkan Büyükgöz Gebze Şehitliğine çiçek bıraktı!

Başkan Büyükgöz Gebze Şehitliğine çiçek bıraktı!

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve ilçe protokolü 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünde Gebze şehitliğindeki anma törenine ve GKM’de düzenlenen programa katıldı

Editor: Haber Editörü
18 Mart 2021 - 13:43

 

Gebze’de 18 Mart Çanakkale Zaferi TörenleriGebze’de Çanakkale Zaferi coşkusu. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünde Gebze’de de bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak Gebze şehitliğine geçen ilçe protokolü, kabirlere çiçek bıraktı. Gebze Şehitliğinde düzenlenen törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı İzzettin Cezlan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, GTO Başkanı Nail Çiler, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit ve gazi aileleri katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından anıta çelenk sunulduğu anma programında İlçe Kaymakamı Mustafa Güler şehitlik anı defterini imzaladı. İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yaptırdığı duanın ardından Kur’an tilavetinin okutulduğu anma programında protokol üyeleri şehitliklere, şehit aileleri ve yakınlarıyla birlikte çiçek bıraktı.

MİNNET VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Şehitlikteki törenin ardından ilçe protokolü, kent meydanında bulunan Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törende Gebzeli öğrencilerin, şiir ve müzik dinletileri izleyicilerden büyük beğeni aldı. Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü vesilesiyle, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda sergiledikleri kahramanlıklar ve fedakârlıklarla bizlere bu vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere bağımsızlığımızı ve güvenliğimizi korumak için canlarını feda eden tüm kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyorum.

ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASI

Bize emanet edilen bu güzel vatanı ilelebet yaşatmak için durup dinlenmeden birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız” dedi. Başkan Büyükgöz’ün ardından bir selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de, “1915’te düşman boğazı aşarak İstanbul’a geleceğini umut ediyordu. O gün düşman ne kadar teknolojik olarak üstün olursa olsun eğer gerçekten kalbinizde cesaret yoksa imanınız yoksa mağlup olunacağını gösteren bir gündü. Düşmanlarımızın bizim üzerimizde planları o gün bitmedi. Şehitlerimiz kanlarını bu topraklar için feda ederek bu toprakları vatan haline getirdi. O günden bu güne tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol tarafından dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x