Bakan Koca: Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60’ının...

Bakan Koca: Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamak

Sağlık Bakanı Koca, "Yarından itibaren ilk aşılanan grubumuzun ikinci doz aşılarına başlıyoruz. Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır." dedi.

Editor: Haber Editörü
11 Şubat 2021 - 10:55

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

aş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşların aşı olmak için sisteme tanımlanacağını bildirdi.

Koca, yerli aşıya ilişkin, "Bugün en önde giden aşı adayımız için Faz 2 insan deneylerinin gönüllüleri aşılanmaya başlandı." dedi.

"100 milyon dozdan fazla aşı için anlaşmalar tamamlandı"

Bakan Koca, Türkiye'nin yaklaşık 15 milyon doz aşıyı temin ettiğini ve toplamda 100 milyon dozdan fazla aşı için anlaşmalarını tamamladığını belirtti.

Koca, "Bilim Kurulumuzun tavsiyesi, kısıtlamaların hafifletilmesinde acele edilmeden vaka seyrinin takip edilmesi yönünde." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, "Mutasyon sayıları artmaya devam ediyor ama var olan vaka sayılarında mutasyonun bir etkisinin şu an olmadığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kovid-19'la mücadelede yeni bir tedbir ilavesinin şu an öneri olarak düşünülmediğini belirten Koca. var olan tedbirlerin devamının önerildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, "Önümüzdeki sınırlı günleri maske, mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra genel tedbirlere ve kısıtlamalara sıkı sıkıya riayet ederek atlatmalıyız." diye belirtti.

"3758 örnekten 416'sının tüm genom sekansı incelendi"

Koca, "3758 örnekten 416'sının tüm genom sekansı incelendi. 263 İngiltere, 23 Güney Afrika varyantı, 106 kökeni belli olmayan varyant tespit edildi." dedi.

Bakan Koca, "Bilim Kurulumuzdaki arkadaşlarımızla Şehir Hastanemizde ikinci doz aşımızı toplantıdan önce yaptırdık." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca, şunları kaydetti:

"Şubat sonuna doğru öğretmenlerimiz için de, özellikle eğitim başlanacak olan sınıflar için söylüyorum, aşılama takvimi başlamış olacak. Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim."

Bakan Koca, bu ay 500-800 bin arası BioNTech aşısı geleceğini, mart sonunda 4,5-5 milyona tamamlanmış olacağını açıkladı.

"Bize, aşı verebilecek her firmadan alma çabası içinde olduğumuzu vatandaşımız bilmiş olsun"

Koca, "Bize, mart veya nisan ayına kadar aşıyı verebilecek her firmadan alma çabası içinde olduğumuzu vatandaşımız bilmiş olsun." dedi.

Bakan Koca, yerli aşı çalışmalarında 1 hafta-10 gün içinde en az 3 aşının Faz-1 çalışmasına başlanacağını bildirdi.

Koca, "(Kovid-19 tedbirleri) Bilim Kurulu'nun belirleyeceği esas doğrultusunda gerektiğinde il, ilçe bazında birtakım kararlar almak mümkün olacak." diye belirtti.

"Bölgesel bazda, iller bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir"

Sağlık Bakanı Koca, "Bölgesel bazda, iller bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir, öneri olarak bunu sunacağız." dedi.

Koca, "Her geçen gün il sayısı ve mutasyon sayısının arttığını biliyoruz. Zannediyorum 33 ile kadar çıktı." diye belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başhekim İlyas Sarı’dan Başkan Büyükgöz’e veda ziyareti
Başhekim İlyas Sarı’dan Başkan Büyükgöz’e veda ziyareti
Siyasette samimiyet kazanıyor!
Siyasette samimiyet kazanıyor!