KOTO Meclis başkanını bugün seçiyor

Kocaeli Ticaret Odası'nda KOTO Başkan yardımcısı Hüseyin Gezer ile Yaşar Can'ın yarıştığı meclis başkanlığı seçimleri bugün gerçekleştiriliyor

Kocaeli Ticaret Odası’nda 8 Ekim’de gerçekleştirilen seçimlerde KOTO Başkanı Necmi Bulut ile İbrahim Bıyıklı başkanlık için yarışmış, Necmi Bulut 25 komitede girdiği seçimlerde tüm komiteleri kazanarak başkanlığa seçilen isim olmuştu. Geçtiğimiz Pazar günü KOTO’da 11 kişilik yönetim kurulu, 14 TOBB delegesi, 3 disiplin kurulu üyesi düzenlenen seçim sonucu belirlendi.


BUGÜN İSE MECLİS BAŞKANI
Bugün gerçekleştirilecek olan KOTO’nun yeni dönem ilk meclis toplantısında ise meclis başkanı seçimi gerçekleştiriliyor. Meclis başkanlığı için isimi geçen üye; kafe, pişmaniye ve hazır yemek esnafının bulunduğu 16. meslek komitesinin meclis üyesi Can Pişmaniye’nin sahibi Yaşar Can. Meclis Başkanlığı için ismi geçen bir diğer üye ise sağlıkçıların yer aldığı 11. meslek komitesinden meclise giren Hüseyin Gezer. Gezer, geçmiş dönemde KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstleniyordu. Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen meclis toplantısına en yaşlı üyesi Ahmet Bulut başkanlık etti.


"BU BİR HİZMET YARIŞI"
Başkan adaylarından Hüseyin Gezer kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi: "Bu bir nöbet hizmet yarışı. 2008 yılından beri bu çatı altında çeşitli görevlerde bulundum. Sizlerde uygun görürseniz yeni dönemde meclis başkanlığına adaylığımı koydum. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum."

"KAOS BEKLEYENLER EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK"
Diğer başkan adayı Yaşar Can ise "Öncelikle seçimlerde gösterdiğiniz özveri ve birlik için hepinizi kutlarım. Koto ilimizdeki işletmelerin büyümesi için çaba göstererek öne çıkmıştır. Kocaeli Ticaret Odası'nın başarısının devamını getirmek için birlikte çalışmış bulunmaktayız. Seçimlerin 2 liste olmasından dolayı oda içinde kaos tartışma bekleyenlerin emellerine ulaşamayacağını belirtmek istiyorum. Meclis başkanlığı seçimi için Başkan bulut un da dediği gibi meclis başkanı kim seçilirse seçilsin bizim başımızın tacıdır dediği gibi bizim de düşüncemiz böyledir. Bu benim için son haftada verilmiş bir karar değildir. Yönetim Kurulu Başkanının tarafı kendi adayı gibi davrandı.


"BU BENİM MEZUNİYET TÖRENİM"
İlimize değer katan bir kardeşiniz olarak sadece meclis başkanlığı değil onurlu bir görevi vermenizi istiyorum. Bu benim mezuniyet törenim. Necmi başkan devam etmek isterse ömrüm olduğu sürece hizmete devam edeceğim. Bu okuldan mezun olurken beni taçlandırmanızı istiyorum. Kazanan Kocaeli Ticaret Odası olacak. "dedi.

BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN GEZER’İN LİSTESİ: Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim İkiz, Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım, Katip Üye Kübra Öter
BAŞKAN ADAYI YAŞAR CAN’IN LİSTESİ: Meclis Başkanı Yaşar Can, Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Kaya, Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Kanca, Kati