CHP'li Meclis üyesi duyurdu: Danıştay Çayırova Belediyesi ile ilgili harekete geçti!
CHP Çayırova Belediye Meclis Üyesi Turan Ağaç, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla yaptıkları suç duyurusuna ilişkin önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı.
CHP Çayırova Belediye Meclis Üyesi Turan Ağaç, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla yaptıkları suç duyurusuna ilişkin önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı.
Ağaç, Şekerpınar Mahallesi’nde bulunan 842 ada 13 parseldeki, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait alanda yer alan kapalı ve açık depo yapılarının kaçak olduğu yönündeki iddiaları daha önce Çayırova Belediye Meclisi gündemine taşıdıklarını hatırlattı.
DANIŞTAY’DAN VALİLİĞE YAZI
Danıştay Çayırova Belediyesi ile ilgili harekete geçti!CHP Meclis Grubu tarafından yapılan suç duyurusunun ardından başlayan yargı sürecinde, Danıştay tarafından Kocaeli Valiliği’ne gönderilen yazıda konunun daha detaylı araştırılması gerektiğine dikkat çekildiğini belirten Ağaç, yazıda söz konusu iddiaların “ön inceleme yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olduğu” yönünde değerlendirme yapıldığını ifade etti.
“SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”
Konuya ilişkin açıklamasında kamu yararına vurgu yapan Turan Ağaç, “Çayırova halkının hakkını ve hukukunu korumak bizim en öncelikli görevimizdir. Kocaeli Valiliği ve yargı nezdinde yürütülen süreci yakından takip edecek, gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceğiz” dedi.
KAMUOYUNUN GÖZÜ SÜREÇTE
Danıştay’ın değerlendirmesinin ardından gözler Kocaeli Valiliği tarafından yürütülecek inceleme sürecine çevrilirken, konuyla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.