Gebze'de okuldan istenilen para velileri ayaklandırdı!

Gebze'de bir okulda yöneticiler öğrenci velilerinden para talep etti.Usulsüz olduğu söylenilen talebe vatandaşlar tepki gösterdi.

Gebze Fevzi Çakmak İlkokulu velileri son günlerde okul yönetimine bir hayli tepkili. Yönetim velilerden resmi olmadığı halde okul ihtiyaçlarını karşılanması için para talep etti. Gazetemize gelen şikayetlerde İddiaya göre; öğrencilerin ellerine zarp tutuşturup ayrıca her öğrenci velisine cep telefonu üzerinden mesaj gönderen Gebze Fevzi İlkokulu yöneticileri ailelerden 50 TL bağış istedi.

Cep telefonlarına giden mesajda ise şu ifadelere yer verildi;

Sayın Velilerimiz, Okulumuzun ihtiyaçlarını giderme konusunda yardımcı olmak amacıyla sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Bağışlarınız la okulumuz, öğrencilerimiz için daha düzenli bir şekilde hizmet vermeye devem edecektir. İlginize ve desteğinize teşekkür ederiz. Okul Aile Birliği

Bu tür uygulamaların kanuna aykırı olduğu her defasında Milli Eğitim yetkilileri tarafından dile getirilirken, okul yöneticilerinin bu denli davranışta bulunmaları akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

Gebzeli vatandaşlar ise konuyu sosyal medyadan paylaşarak “soygun var” ifadelerini kullandı. Yetkililerden yaşanan olaya ilişkin çözüm üretilmesi bekleniyor.