Ali Yıldırım Sezer’in deprem bölgesinde görevi sonlandı

Ali Yıldırım Sezer'in deprem bölgesinde görevi sonlandı

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "Hatay ili genelinde, 6 Şubatta yaşanan deprem felaketi sonrası görevlendirildiğim, ilaçlama ve dezenfeksiyon vb.çalışmaları koordinasyon görevim, 1 Temmuz itibariyle sona erdi." dedi.

Editor: Haber Editörü
03 Temmuz 2023 - 14:13

Depremde büyük hasar gören Hatay’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında yapılan toplantıda; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, şehrin tüm ilçelerinin ilaçlanması vektör mücadelesi, dezenfeksiyon ve hijyenin sağlanması konusunda koordinasyon yetkilisi olarak görevlendirilmişti. Başkan Sezer sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile deprem bölgesindeki görevinin sonlandığını duyurdu. Yapılan hizmet ve yardımları tek tek sıralayan Başkan Sezer açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Hatay ili genelinde, 6 Şubatta yaşanan deprem felaketi sonrası görevlendirildiğim, ilaçlama ve dezenfeksiyon vb.çalışmaları koordinasyon görevim, 1 Temmuz itibariyle sona erdi.

PERSONELE TEŞEKKÜR
Bölgede bulunan ekiplerimiz, OHAL Valiliği koordinasyonunda, depremzede vatandaşlarımıza destek vermek için çalışmalarına devam edecekler. Sağık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'ya, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, dün Hatay Valiliği görevine atanan, deprem sonrası Olağanüstü Hal Valisi olarak görev yapan Sayın Mustafa Masatlı'ya, diğer OHAL Valilerimize, belediyemiz personeline, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personellerine, koordine ettiğimiz diğer belediyeler ve Hatay Büyükşehir Belediyesi personellerine gece gündüz demeden sürdürdükleri gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

"HATAY'DA VE DEPREM BÖLGELERİNDE NELER YAPTIK?"
Hatay deprem bölgesinde bu süreçte; depremin izlerini silmek, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Gölcük Belediyesi'nin 159 personeli sahada çalışmalarını sürdürdü. Gölcük Belediyesi organizasyonuyla, içeriğinde; gıda, su, temizlik, un, odun benzeri malzemeler bulunan 103 tır yardım malzemesi deprem bölgelerine gönderildi. Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından; 20 adet manuel tekerlekli sandalye, 11 adet çocuk ve yetişkin hava ventiratör, 1 adet hasta taşıma sedyesi, 8 adet wolker yürüteç, 26 adet koltukaltı bastonu, 5 koli vücut temizleme ıslak havlusu, 21 koli yetişkin hasta bezi, 5 koli yetişkin mont, atkı, bere, eldiven, 12 adet çocuk eşofman takımı, 12 adet yetişkin yağmurluk, deprem bölgesine gönderildi. Yardımsever ve kadirşinas Gölcüklü hemşehrilerime verdikleri büyük destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Gölcük Belediyesi Aşevi, Hatay Defne'de, 3 aşçı, 3 yardımcı personel, ekipman ve erzak ile günlük asgari 1500 kisiye sıcak yemek dağıtımı yaptı.

VEKTÖR MÜCADELESİ
Çalışmalar kapsamında; Hatay'ın tüm ilçelerinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve destek
veren belediyelerle birlikte; günlük olarak değişmekle birlikte 80 / 103 araç, 237 / 323 personelle; dezenfeksiyon, ilaçlama, vektör mücadelesi (sivrisinek-karasinek-haşere vb), kemirgen mücadelesi, kireçleme, telef olan hayvanların gömülerek bertaraf edilmesi, naftalin-kükürt uygulamaları çalışmalarını sürdürdü. Gölcük Belediyesi tarafından temin edilen pulvarizatörler çadır ve konteyner kentlere teslim edildi. Antakya Defne'de, 4 ekskavatör, 2 kazıyıcı yükleyici iş makinesi arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. Hatay Samandağ Milleyha Sulak Alanı’na dökülen 300 kamyondan fazla çöp temizlendi. Fen işleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz; iş makinalarıyla, Hatay Defne'de, sahra hastanesi ve çadır kentin ve depremzedelere hizmet edecek çok sayıda kurumun zemin iyileştirme çalışmalarına katıldılar. 2 ekskavatör ve 2 kazıyıcı yükleyiciyle, enkazdan kapanan yolların açılması faaliyetinde çalıştılar.

"ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN"
Kurulan 2 ayrı ekip, Hatay'ın ilçeleri ve köylerinde, su, kuru gıda, ekmek, temizk malzemesi ve çocuklara oyuncak dağıtımı yaptı. Gölcük Belediyesi araç ve personeliyle, ANDA Kardeşe Vefa Derneği; 2 arama kurtarma ekibi, 17 personelle, depremin hemen akabinde Hatay'a yola çıktı. BEŞİR Derneği; 7 arama kurtarma personeli ile Kahramanmaraş'a, GESOTİM Gölcük Arama Kurtarma Derneği; 3 araç, 15 personelle Adıyaman'a, AFAD Başkanlığı idaresinde afet bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinde bulundular. Allah; devletimize, milletimize zeval vermesin. Ülkemizi, her türlü afetten muhafaza eylesin. Birliğimizi daim eylesin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x