AK Parti’de temayül heyecanı

AK Parti’de temayül heyecanı

AK Parti’de hafta sonu temayül heyecanı yaşanacak. AK Parti Kocaeli’de 74 aday adayının yanı sıra mevcut belediye başkanlarının da gireceği temayülde 86 isim yarışacak

Editor: Haber Editörü
24 Kasım 2023 - 13:33

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları önceki gün sona ererken, Türkiye genelinde başvuru sayısının yaklaşık 6 bin olduğu öğrenildi. Pazar günü tüm illerde eş zamanlı olarak temayül yoklaması yapılacak. Kocaeli’de belediye başkan adayları için yapılacak olan temayül Kocaeli Kongre Merkezi’nde olacak. Kongre Merkezi’ndeki temayül, saat 10.00-14.00 saatleri arasında yapılacak.

ÜÇ İSİM BELİRLENECEK
AK Parti Kocaeli’de temayülde oy kullanacak partililer en çok üç aday adayı belirleyecek. Aynı zamanda mevcut belediye başkanları için 4 soruyu da cevaplayacak. Temayülde öne çıkan isimler, ARGE Başkanlığı’nın isim anketleri ve Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın saha verileriyle karşılaştırılacak. Hazırlanacak rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

GRİ BÖLGE BELİRLENECEK
AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim iş birliği toplantıları da tamamlandı. Ana ilkeler üzerinde mutabakata varan Cumhur İttifakı ortakları, bazı illeri “gri alan” olarak belirledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli bu gri alanda kalan illerle, büyükşehirlerde hangi partinin adayının destekleneceğine birlikte karar verecek. Yapılan çalışmaya göre iki partinin yerel seçimlere ayrı ayrı gireceği illerin de olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x