Açıldı denilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nden randevu...

Açıldı denilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nden randevu alınamıyor

Diğer hastanelerdeki bazı bölümlerin taşınarak ‘Hasta kabulüne başlandı’ denilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nden vatandaşlar randevu alamıyor. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı: “Vatandaşların, doktorların hepsi yaşananlardan şikayetçiyken hala neyin inadındasınız?”

Editor: Haber Editörü
04 Nisan 2023 - 12:16

 

Derince Eğitim Araştırma Hastanesi ve diğer hastanelerdeki bazı bölümlerin Kocaeli Şehir Hastanesi’ne taşınması ile hastaların mağduriyetleri devam ediyor. Kocaeli Şehir Hastanesi’nde hala randevuların açılmaması ve hastanenin yerleşmesi tamamlanmadan, diğer hastanelerdeki bölümlerin kapanması vatandaşları isyan ettirdi. Sağlık Bakanlığı’na yapılan şikayetlerin de fayda etmemesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Sarı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

HASTALARA RANDEVU VERİLMİYOR
“Geçtiğimiz hafta Kocaeli Şehir Hastanesi’nin 3 Nisan’da hasta kabulüne başlayacağı duyurulmuştu. Mevcutta hizmet veren Kocaeli Devlet Hastanesi, Seka Devlet Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin büyük bir bölümünün Kocaeli Şehir Hastanesi’ne taşınmasıyla doktorlarda hastalarını mecburi olarak buraya yönlendirdi. Ancak gelin görün ki hastalar, ne 182’den ne de online sistemden randevu alamıyor, randevular hala açılmamış. 2 gündür telefonlarımız susmuyor. Bu nasıl akıl tutulmasıdır? 

DOKTORLAR DA HASTALAR DA İSYANDA
Hastalar mağdur edilmesin diye bireysel olarak ulaştığımız birkaç doktor da Kocaeli Şehir Hastanesi’nin hala yerleştirilmediğini, geçtiğimiz günlerde yaşanan yağış sebebi ile bazı bölümlerde su baskınlarının yaşandığını ifade ederek onlarda duruma isyan etti. Hastalar ile doktorları buluşturmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. 2013 yılından bu yana defalarca ha açtık ha açacağız dediğiniz Kocaeli Şehir Hastanesi’ni seçim öncesi hala yerleşmeden ‘Hasta kabulüne başladı’ diye beceriksizliğinizi ört bas etmek için reklam uğruna kullanmak nasıl bir vicdansızlıktır? 

HALA NEYİN İNADINDASINIZ
Derince’den Körfez’den tüm ilçelerden otobüs hattı koyduk diye basın bültenleri servis etmek, açığınızı kapattı mı? Hastalar, randevu alamıyor. Acil bir durumu olan kişi Derince’den, Körfez’den diğer ilçelerden kalkıp hastaneye gitse, hastaneyi yerleştiremediğiniz için ekipman da yok. Geldiği gibi onca yolu geri dönecek. Mevcutta hizmet veren hastanelerdeki bölümleri kapatıp Kocaeli Hastanesi’ne taşımak zaten başlı başına bir akılsızlık, insan hayatı ile oynamaktır. Vatandaşların, doktorların hepsi yaşananlardan şikayetçiyken hala neyin inadındasınız? Yaptığınız insanları ölüme terk etmekten başka bir şey değil.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x