Abdullah Karacan ölümünün yıl dönümünde anıldı

Abdullah Karacan ölümünün yıl dönümünde anıldı

2018 yılında Adapazarı Goodyear Fabrikası'nda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Lastik-İş Sendikası eski genel başkanı Abdullah Karacan mezarı başında anıldı

Editor: Haber Editörü
11 Kasım 2022 - 13:51

2018 yılında Sakarya'da Goodyear Adapazarı Fabrikası’nda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Lastik-İş Sendikası eski Genel Başkanı Abdullah Karacan, ölümünün 4’üncü yıldönümünde anıldı. Anma törenine Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Sendika yöneticileri, DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İzmit Belediyesi Koordinatörleri Ozan Aksu ve Hakan Yalçın, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Rafet Karacan'ın ailesi, sendika üyeleri ve Karacan'ın sevenleri katıldı.


"ÜYE SAYISINI ÇOĞALTTI"

Duaların okunmasının ardından bir konuşma yapan Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Bundan 4 yıl önce onursal genel başkanımızı kaybettik. Onu mezarı başında bu kadar seveniyle her senesinde daha da kalabalık olarak anmak için buraya toplanmış olmamız aslında onursal genel başkanımızın bırakmış olduğu izin en güzel tezahürüdür diye değerlendiriyorum. Abdullah Karacan 1961 yılında Kocaeli’de dünyaya geldi. 1995 senesinde Goodyear Fabrikası’nda başladı. Daha sonra temsilci oldu, 1995 senesinde Kocaeli Şube Yönetimi’ne geldi. 1999 senesinde beraber Lastik İş Sendikası’nın genel merkez yönetimine geldik. Kendisi Lastik İş Sendikası’nın Genel Başkanı oldu. Daha sonra 2002 senesinden 2018 senesine kadar da Lastik iş Sendikasının genel başkanlığını yaptı. Bu süre içerisinde Lastik İş Sendikası kurumsal kimliğine kavuşmakla kalmadı aynı zamanda çalışma hayatında özellikle Kocaeli bölgesi için ifade etmem doğru olacaktır. Fabrikalarda üye sayısını 700 kişiden 1500 işçilere kadar yükseltti.

"GENEL BAŞKANIMIZIN DİK DURUŞU"
Yine 2003 senesinde özellikle çalışma hayatında çıkan 4857 sayılı diye nitelendirilen esnek çalışma modeli adeta fabrikalarda işçiyi yok eden o anlayışa karşı çıkmak suretiyle de hiçbir toplu sözleşmesinde çoğu sendikanın kabul etmemiş olduğu esnek çalışma modelini onursal genel başkanımızın dik duruşu sayesinde hiçbir toplu sözleşmemize koymama noktasında da çalışma hayatında üyelerimize önemli kazanımlar sağlamıştır. Yine bölgemizde eskiden taşeron olarak adlandırılan ve hala bir çok fabrika için de taşeron diye nitelendirilen çalışmayla devam eden işçi kardeşlerimizi fabrikalarda müteahhit dediğimiz o insanları aradan çıkartmak suretiyle de asıl iş verenin altında çalıştırmasıyla bir kazanım sağlamıştır.


“AYNI ÇİZGİDE OLACAĞIZ ”
Yine toplu sözleşmelerimizde grevlerimizin ertelenmesi o grevlerimizin ertelenmesinde hiçbir kayıp vermeden yine o toplu sözleşmelerimizin bitmesini sağlamıştır. Bu vesileyle onursal genel bakanımızın ifadesiyle Lastik İş Sendikası’nı geleceğin sendikası yapmak suretiyle bir yola çıktı. Tabii onun peşinden gelen biz kardeşleri yoldaşları arkadaşları olarak da aynı noktada aynı kararlılıkta devam ettiriyoruz. Bu mücadeleyi ,Abdullah Karacan Başkanımızın işçi sınıfına kazandırmış olduğu bu mücadeleyi aynı şekilde aynı noktada devam ettiğimizi ifade etmek istiyoruz. Bu vesileyle bugün buraya gelen Abdullah Karacan Başkanımızı anma programına katılan tüm dostlarımızı, arkadaşlarımızı aile adına teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki bundan sonraki süreçlerde de Abdullah Karacan Başkanımızı aynı kararlılık ve çoklukla dosta ve düşmana göstermek anlayışı çerçevesinde aynı çizgide olacağımızı ifade ediyoruz. Tekrar rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x