24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli programlarla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli programlarla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları sabah Atatürk Anıtı’na bırakılan çelenk ile başladı. Çelenk bırakma töreninin ardından Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi tarafından düzenlenen programla Öğretmenler Günü kutlamaları devam etti.

Editor: Haber Editörü
24 Kasım 2022 - 13:28

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli'de görev yapan tüm öğretmenler adına İzmit Kültür Tepesi'nde bulunan Başöğretmen Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Öğretmenler Günü kutlamalrı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti. Programda emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Emekli öğretmenlere belgelerinin takdim edilmesiyle İkokul, ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Ödül töreni sonrasında aday öğretmenler öğretmenlik yemini etti. Program "Ben öğretmen olmak istiyorum" adlı gösteri ve halk oyunu ile tamamlandı. Vali Yavuz dışında programda İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Baro Başkanı Mehmet Gül, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, öğretmenler ve öğrenciler katılldı.


ÇALIŞKAN OLMALIYIZ
İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan programın ardından açılış konuşmasını emekli öğretmenler adına gerçekleştiren Emekli Öğretmen Yusuf Şahin, “42 yıl görev yaptım. Her şeyiyle güzel olan yurdumuza sahip çıkmak korumak kollamak Cumhuriyeti ve demokrasiyi bu topraklarda yaşatmak en büyük görev yarının büyükleri çocuklarımıza düşmektedir. Tabii ondan ötesi de çocuklarımızı büyüten öğretmenlerimize düşmektedir. Unutmayın ki sizlere çok büyük görev düşmektedir. Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Emekli bir öğretmen olarak da bu yüce mesleği yapmış olmanın gururun taşıyacağım” ifadelerini kullandı.


KÜLTÜR VE MEDENİYETİN TEMELİNİ ÖĞRETMENLER ATMAKTADIR
Pogramda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, “24 Kasım Bakanlar Kurulu’nun 1928 yılında yaptığı toplantıda benim asıl kişiliğim öğretmenliğimdir, ben milletimin öğretmeniyim diyen Mustafa Kemal’e başöğretmenlik unvanı verilen tarihtir. 1981 yılında Atatürk’ün 100’üncü doğum yılından bu yana da öğretmenler günü olarak kutlanılan tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk eğitime ve öğretmenlere ne kadar değer verdiğini her defasında göstermiştir. Onun için ideal toplum bilgelerden oluşan toplumdur. Öğretmen ise bilge insanlar yetiştiren bir sanatkardır. Hayatı boyunca yetiştirdiği öğrenciler onun en kıymetli eseridir. Sizler içinde saf bir çocuk ruhu barındıran, saygı değer sanatçılarsınız. En kıymetli eseriniz ise fikren hür, fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı nesiller ile gelişmiş bir Türkiye Cumhuriyetidir. Bu eseri oluştururken kullandığınız malzeme ise sevgidir. Dokunduğunuz her nesli başarı, mutluluk ve huzur ile boyarsınız. Onlarda gelecekte nice insanlara dokunarak onları renklendirir. Kültürün ve medeniyetin temelini siz değerli öğretmenlerimiz atmaktadır. Öğretmenin öğrencileri için döktüğü alın terini karşılayacak hiçbir kelime yoktur, öğretmen sürekli düşünmemizi okumamızı, sorgulamamızı ortaya koyan bir gönül eridir. Öğretmen her daim yenilenmenin iyi bir ilim eridir. Öğretmen kim var diye sorulduğunda ben varım diyen gerçek bir vatanperverdir. Değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete göçmüş öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.


EĞİTİM ULUSLARIN BAĞIMSIZLIĞINI BELİRLER
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz konuşmasında “Öncelikle hepinizin bildiği gibi eğitim dünya üzerindeki en stratejik alanlardan bir tanesi. Neden stratejik alan çünkü eğitim ulusların bağımsızlığını, refahını belirliyor. Ne kadar eğitimliyseniz o kadar refah düzeyiniz yüksek, o kadar onurlu ve bağımsız yaşıyorsunuz. Bundan daha kıymetli bir alan olabilir mi? Dünya üzerinde herkes eğitim sistemlerini tartışıyor. Nasıl bir eğitim modeli kuracaklarını, geleceklerini planlıyorlar. Bu yüzden dünya üzerinde en çok tartışılan konu eğitim. Biz de eğitimi tartışıyoruz. Dünyanın en son evrensel ve emperyal imparatorluğunun sahibi biziz. Biz müthiş bir medeniyete müthiş bir tarihe sahip her daim başımızı dik tutacak bir geçmişe sahibiz. Onurlu ve haysiyetli bir milletiz.


“İLİM; İRFAN VE HİKMETTİR”
Ülkeyi işgal edenler konuşulmaz, siz tarihinize fatura kesmeye başlarsınız. Orta Doğu’yu işgal edenler, kan ve gözyaşına mahkum edenler yine medeniyet nağraları atan Batı’dır. Bizim Kurtuluş Savaşı’nda kullandığımız o tek dişi kalmış canavar tanımı var ya, bugün de hala devam ediyor. Eğitimi biz bu anlamda önemli bir işlev olarak görüyoruz. Biz sadece bilmekten bahsetmiyoruz. Çok şey bilebilirsiniz ama iyi insan değilseniz bilmenizin hiçbir anlamı yok. Biz bileceğiz ve iyi insan olacağız. Hayatımızı buna göre şekillendireceğiz. İlim sadece ilim değildir, irfandır, hikmettir. Bu üçlüyü bir araya getiremeyen toplumlar olsa olsa bugün gördüğünüz gibi sömüren, katleden ve bunları süslü bir takım kavramlarla örten bir hale gelirsiniz. Bugün Batı’nın insanlıktan uzak çeşitli kavramlar arkasına sakladığı katilliklerini hepimizin görmesini engelleyen bir durum olarak ortaya çıkıyor. Tam da bu anlamda biz diyoruz ki dünyaya yeni bir ses vermek istiyoruz.


ÖĞRETMEN SEVGİ VE SAYGI ÖĞRETENDİR
Öğretmen sadece bilgi aktaran değildir. Öğretmen bize sevgi saygı öğretendir. Öğretmene atfedilen değer giderek düşüyor çünkü biz medeniyet kodlarımıza aykırı söylemlerde bulunduk. Medeniyet kodlarınıza arkanıza dönerseniz batılılar gibi kendi medeniyetinize bakmaya başlarsınız. Oysa biz batılı değiliz. Bizim tekrar kim olduğumuz konusunu hatırlamaya ihtiyacımız var. Biz sanayi devrimini gerçekleştiremedik büyük bir imparatorluğun yıkılmasına neden olduk ama biz 150 yıldır yeni baştan bir kavganın içerisindeyiz. Biz tekrar güçleneceğiz. Bunu yaparken kendi değerlerimize sırtımızı dönmeyeceğiz. Cumhuriyetin birinci yüzyılını biz kuruluş yüzyılı olarak tamamlıyoruz ve bunu tamamladık. İkinci yüzyılımız diriliş ve kıyam yüzyılı. Bunu da siz öğretmenlerimiz gerçekleştiresiniz, siz evlatlarımız gerçekleştireceksiniz. Bu ülkeyi daha hür daha yaşanabilir bir ülke haline getireceksiniz. Bizim gibi inanmayan tüm dünyaya hakkı tesir edecek bir anlayışı ortaya koyacaksınız. Bizim sevdamız sadece kendimiz değil, dünya üzerinde hakkı haykırmaktır. Biz utanılacak bir tarihe sahip değiliz. Başkasına özenen toplum yeni medeniyet inşa edemez” ifadelerini kullandı.


HİZMET ŞEREF BELGELERİNİ ALDILAR
Hizmet yılını tamamlamış olan Ali Adıyaman, Ali Karahasanoğlu, Aydan Akdoğan, Erdem Zortimur, Erdoğan Davut, Eyip Özer, Mehmet Bayrak, Nefize Tunalı, Vildan İncir, Yaşar Ulamış, Yusuf Şahin hizmet şeref belgelerini Vali Seddar Yavuz’dan aldı.


YARIŞMA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Öğretmenler arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğretmenler, Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Makbule Atlan birinci, Körfez Yeşil Vadi Koleji Öğretmeni Nur Ayyüce Karataş ikinci, Dilovası Polisan Ortaokulu Öğretmeni Merve Işık üçüncü oldu. Veliler arasında düzenlenen anı yarışmasında dereceye giren veliler, Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi velisi Elif Leyla Polat birinci, Gölcük Uğur Mumcu Ortaokulu velisi Menekşe Çetin ikinci, Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi velisi Ayhan Yalçın üçüncü oldu. Liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında Merkez Bankası Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Sude Demiray birinci, Darıca Denizyıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ahmet Melih Yapıcı ikinci, Kandıra Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Tuana Uçar üçüncü oldu. Ortaokul çğrencileri ödülleri arasında düzenlenen şiir yarışmasında, Dilovası Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyra Başaran birinci, Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulu Öğrencisi Pınar Ece Güven ikinci, Körfez Özel Yeşil Vadi Koleji Öğrencisi Rana Su İslam üçüncü oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x