Yüksel Pehlevan; Aşılama hızı ilk baştaki gibi hızlı gitmiyor

Yüksel Pehlevan; Aşılama hızı ilk baştaki gibi hızlı gitmiyor

Kocaeli vaka sayılarının artışı ile ilgili gazetemize konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan “. Vatandaşlar ocak, şubat gibi aşılarını olmuş ve hatırlatma dozu dediğimiz 3. dozlarını olmamış. Bu yüzden aşıdaki koruyuculuk oranı düştü.” Dedi.

Editor: Haber Editörü
03 Kasım 2021 - 11:00

Ülke genelinde vaka ve vefat sayıları artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün haftalık vaka oranları haritasını paylaştı. Kocaeli’nin haftalık vaka oranı ise 456,88 oldu. Kocaeli bu oranla vaka sayısı en çok artan iller arasına girdi. Aşılama haritasına baktığımızda ise Kocaeli % 75,8 oranla mavi renkli iller arasında yer alıyor. Kocaeli’de aşılama oranı yüksek iken vaka sayılarındaki artış kafalarda soru işaretine neden oldu. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ise vaka sayıları ile aşılama oranları ile ilgili gazetemize bazı açıklamalarda bulundu.

3. DOZ AŞI ÖNEMLİ
Pehlevan aşılama oranının yüksek olmasına rağmen vaka sayısındaki artışın 3. Doz aşı eksikliği kaynaklandığından belirtti. Pehlevan konu ile ilgili;

“Aşılama oranı yüksek ama vaka sayıları artıyor. Bunun sebebi ise vatandaşların hatırlatma dozu dediğimiz 3. Doz aşılarını olmaması. Vatandaşlar ocak, şubat ayında aşılarını olmuş ve hatırlatma dozunu olmamış. Bu yüzden aşıdaki koruyuculuk oranı düştü. Vakalar artıyor çünkü artık tedbirlere kimse uymuyor. Önlemler konusunda da çok rahatlık oluştu. Maske ve mesafemize her zaman dikkat etmeliyiz. Mevsim nedeniyle zaten vücut direncimiz düşük. Kış ayının gelmesiyle birlikte kapalı alanlardaki kalabalıklar artmaya başladı. Biliyoruz ki kapalı alanlar ise virüsün en sevdiği ortam. Aşılama hızı ilk baştaki gibi hızlı gitmiyor. 3. Doz aşıyı kimse olmuyor.” Dedi.


 
GEBELER ACİLEN AŞI OLMALI
Ayrıca gebelerin kesinlikle aşı olması gerektiğini söyleyen Pehlevan; “Gebe ya da gebe kalmayı düşünen vatandaşların acilen aşılarını olması gerekiyor. Gebeler hastalığı daha ağır atlatıyor. Burada düşündüğümüz tek kişi değil haliyle iki kişi oluyor. O yüzden lütfen aşılarını olsunlar"dedi.

ÇOCUKLARDA AŞILAMA ORANI ÇOK DÜŞÜK
1.5 yıl ardından yüz yüze eğitime geçildi. Sınıflar ve okullarda koronavirüs tespit edildiğinde öğrenciler karantina altına alınıyor. Çocuklarda vaka oranın yüksek olmadığını belirten Pehlevan aynı zamanda 12 yaş ve üzeri çocuklarda aşılama oranının çok düşük olduğunu söyledi. Pehlevan;
“Okullarda kapanma düşünmüyoruz. Eğitim devam ediyor. Çocuklarda görülen ciddi bir vaka artışı yok. Çocuklarımız şu an mevsimsel hastalık geçiriyor. Koronavirüs tespit edildiğinde ise izalasyon ekipleri gerekeni yapıyor. Ama çocuklarda şöyle bir eksikliğimiz var. 12 yaş ve üstü çocuklarda aşılama oranı çok düşük. Lütfen herkes temizlik, maske ve mesafesine dikkat etsin.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x