Sami Çakır başvurusunu yaptı

Sami Çakır başvurusunu yaptı

Ak Parti Kocaeli milletvekili Sami Çakır, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Editor: Haber Editörü
22 Mart 2023 - 12:21

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak isteyenlerin başvuru süreci devam ediyor. Milletvekili aday adayları, belirlenen tarih aralıklarında bağlı bulundukları siyasi partilere giderek resmi başvurularını gerçekleştiriyor.

Ak Parti Kocaeli milletvekili Sami Çakır, milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığını duyurdu. 

" SEÇİM ve ADAY ADAYLIK SÜRECİ
Türkiye 14 Mayıs 2023’de seçime gidiyor. 28. Dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim için start verildi ve süreç başladı.
26. ve 27. dönem Kocaeli milletvekili olarak görev yaptığımız TBMM’de 28. Dönem için aday adaylığı müracaatımızı bugün itibariyle gerçekleştirmiş olduk. Elbette takdir ve teveccüh genel başkanımızın uhdesinde. Biz bu anlamda bugün gelişen ve değişen/değişmeyen şartlar muvacehesinde burdayız, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la beraber olma adına burdayız.Hani özetlenir ya;safımız belli olsun.
Abdürrahim Karakoç’un dizelerinde karşılığını bulan Beden ölür, çürür cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz. Elbette üzerinize aldığınız, alacağınız her türlü görev ve sorumluluk vatana, millete olan borcunuzu katlayacak sonuçları da beraberinde getirir. Geçtiğimiz dönemlerde plan ve bütçe komisyon üyeliği ve içişleri komisyonu üyelikleri çerçevesinde bize düşeni elimizden geldiği kadar bu sorumluluğu yerine getirmeye, gayret ederek çalıştık.

BU YOL HAK YOLUDUR
Bu çerçevede şimdi yeni bir dönem için yeniden kolları sıvama zamanı.Kime niyet,kime kısmet ,nasip yani.
Şu ana kadar takip edebildiğim kadar ilimizde aday adaylığına yoğun bir talep var, son derece sevindirici yarınlar adına son derece umut verici. Öncelikle tüm aday adayı kardeşlerimi, arkadaşlarımı, takdir ettiğimi, tebrik ettiğimi belirtmek istiyorum. Bu yol ki hak yoludur. Durma bilmeyiz yürürüz
anlayışıyla ,hep birlikte çıktığımız bu yolda Mevla’dan hakkımızda hayırlı kapılar açmasını niyaz ederim. Arkadaşlarımın hepsi ile bu yolda yürümekten iftihar ediyorum. Her zaman söylediğim gibi karşılaştığımız sonuç takdir edilen, takdir edilen ise hakkımızda hayırlı olandır. Bu gün takdir edilecek bir hayra ,yeni bir başlangıca besmele çekmişiz ne mutlu.
Ülkenin AK Parti iktidarı ile yol yürümeye ihtiyacı var ve bu düşünce her geçen gün daha fazla terennüm ediliyor. Farklı düşünenlerin olması kadar doğal bir şey olamaz. Sonuçta hakemi millet olan bir yarıştan bahsediyoruz.

ONCA SIKINTI VE ENGELLERİ AŞA AŞA...
Görünen o ki ,süreçte toplumun bakış açısının öne çıkardığı yaklaşımların, takdirin ve tercihin belirleyiciliğinin güzelliği ile karşılaşacağımızı kabul ediyoruz.
AK PARTİ olarak onca sıkıntı ve karşılaştığımız tüm engelleri aşa aşa bu ülkeyi yarına, yarının güzelliklerine taşıma hevesi eksilmeden, azalmadan devam ediyor ve bu heyecanın yine bu kadrolarla gerçekleştireceği çok şey olduğuna eminim.Öncü göstergeler böyle gösteriyor diye düşünüyorum. Elbette bu düşüncenin millet nezdindeki karşılığı belirleyici olacak,
Seçim sathında ülkenin birliğine, kardeşliğine, gelişmişliğine omuz verenlerin milletin tercihine yönelik ortaya koyacağı performans da bunun basamakları olacaktır.
Yaşananlar, yapılanlar dünyanın içinden geçtiği kaotik ortamlardan en az hasarla sıyrılmayı başarabilmiş kadroların, test edilmiş bir yapının bu seçimden de zaferle çıkma şansını artırdığı gerçeğini söyleme durumundayım. Dile kolay yirmi sene. Elbette her şeyin dört dörtlük ,güllük, gülistanlık olduğu iddiasında değiliz. Eksikliklerimiz, yapmadıklarımız, yapamadıklarımız vardır. Milletin gözünden hiç bir şeyin kaçmadığını da biliyoruz.Ama niyetimizin iyi olduğu, gayretimizin yarınların daha müreffeh bir ülke olma çabası olduğu toplumun bilgisi dahilindedir.
Meseleye bakış açımız bu ,seçimi en güzel şekilde tamamlamak .Bu süreçte sakin, sükûnet ve suhuletle bir seçim gerçekleşmesi temennim, umudum ve duamdır.
Yola çıkarken şiarımız kardeşlik hukukunun korunması, kollanması olmalı, nasip-münasip çizgisi ve dengesinin belirleyici olacağı bilinmelidir.
Velhasıl, süre çok kısa ve zaman çabuk geçiyor.Sevgi ve saygı çerçevesinde bütün vatandaşlarımızın oy kullanma haklarını hayata geçirmeleri temennimizdir.
Ülkemize, milletimize ve hakkımızda hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Selam ve Dua ile"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x