Okullar kapatılacak mı? Bakan Mahmut Özer açıkladı

Okullar kapatılacak mı? Bakan Mahmut Özer açıkladı

Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velinin gözü kulağı bu haberde. Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitime ara verildi mi soruları günbegün araştırıldı. Vakaların istenilen düzeye inmeyişiyle bir kere daha gündem olan sorular yanıt buldu. Sonunda korkulan oldu. Peş peşe karantinaya alınan sınıflar için tehlike çanları çalmaya başladı.

Editor: Haber Editörü
20 Eylül 2021 - 14:52

lli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir milli güvenlik sıkıntısı olduğu istikametindeki irademizin gerisinde duruyoruz” dedi.Bakan Özer, İstanbul Valiliği İstanbul Proje Uyum Ünitesi tarafından sarsıntıya karşı yenilenen Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulu’nun, tekrar hizmete açılması münasebetiyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 2020 Mart ayından itibaren tüm dünyanın daha evvel deneyimlemediği bir süreçten geçtiğini ve hala geçmeye devam ettiğini, hazırlık olmadığı için ülkelerin yeni sürece adapte olmakta zorluklar yaşadığını söyledi.

OKULLAR KAPATILACAK MI?
Okulların sağlıklı bir halde kurallara riayet ederek yüz yüze eğitime devam ettiğini belirten Özer, şu bilgileri aktardı: “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eğitim sistemi devasa bir sistem. 18 milyon öğrencimiz var. 1.2 milyon öğretmenimiz var. 100 binin üzerinde idari çalışanımız var. 150 bin servis sürücüsü ve rehberlik dayanak elemanları var. Kabaca 20 milyon insanın varlık alanı bulduğu bir sistemden bahsediyoruz. Bu sistemi yüz yüze eğitime azamî seviyede devam ettirebilmek için hadise bazlı, okul bazlı bir sistemle süreci yönetmeye çalışıyoruz. Bizim 57 bin 180’i devlet okulu olmak üzere 71 bin 320 okulumuz var. 850 bin dersliğimiz var.” Sağlık Bakanlığının belirlediği olay yahut yakın temas nedeniyle kimi sınıfların yüz yüze eğitime 14 gün orta verdiğini, 14 günlük mühlet içinde dijital platformlar üzerinden uzaktan eğitime devam edildiğini aktaran Özer, “Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir milli güvenlik sorunu olduğu tarafındaki irademizin gerisinde duruyoruz.” dedi.


 
ÖĞRETMENLERDE AŞI ORANI
Bakan Özer, öğretmenlerle gurur duyduklarını lisana getirerek, öğretmenlerde bir doz aşı oranının yüzde 92’ye, iki doz aşı oranının ise yüzde 83, aşı olmayıp antikor üreten öğretmen oranının yüzde 5 olduğunu aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x