Seçmen listeleri askıya çıktı

14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek seçim öncesinde seçmen listeleri 20 Mart tarihi itibariyle askıya çıktı. Listeler 2 Nisan tarihine kadar askıda kalacak.


Seçmen listeleri askıya çıktı


Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlendi. Seçim kapsamında seçmen listeleri yeni haftanın ilk günü olan 20 Mart tarihi itibariyle askıya çıktı. Seçmen listesine itiraz süreci de listelerin askıya çıkmasıyla başlamış oldu. Listelerde ismi yer almayan seçmenler ilçe seçim kurullarına giderek başvurularını yapabilecek.

2 NİSAN'DA ASKIDAN İNDİRİLECEK
20 Mart tarihinde askıya çıkan muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan tarihinde askıdan indirilecek. Deprem bölgesinde ikamet eden ve adres değişiklik işlemlerini henüz tamamlayamayan depremzede seçmenler de listelerin askıdan indirileceği tarih olan 2 Nisan'a kadar adres değişikliği işlemlerini tamamlayabilecek. Muhtarlıklar 2 Nisan tarihine kadar 08.00-17.00 saatleri arasında hafta sonları dahil olmak üzere açık olacak.